İSKİ tarafından gerçekleştirilen içme suyu tesisleri ve hatlarının yenilenmesi son hızıyla devam ediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İSKİ tarafından gerçekleştirilen içme suyu tesisleri ve hatlarının yenilenmesi son hızıyla devam ediyor
13 Mar 2018 / Sal 17:20
/ 84 Kez Okundu
| |

İSKİ tarafından Kağıthane-Levent Ana İsale Hattı’nda geniş kapsamlı yenileme ve bakım onarım çalışmaları yapılırken, Su Dağıtım ve Kumanda Merkezi (SCADA) nin tam otomasyona geçişi içinde adımlar atılıyor

İSKİ tarafından Kağıthane-Le vent Ana İsale Hattı’nda geniş kapsamlı yenileme ve bakım onarım çalışmaları yapılırken, Su Dağıtım ve Kumanda Merkezi (SCADA) nin tam otomasyona geçişi içinde adımlar atılıyor. Çalışmalar son hızıyla devam ederken, İSKİ yetkilileri İstanbul’a kesintisiz su verebilmek için çalıştıklarını söyledi.
İSKİ tarafından yapılan açıklamada Beyoğlu, Şişli, Kağıthane, Beşiktaş ve Eyüpsultan’da içme suyu tesisleri ve hatlarının yenilenmesi nedeniyle yapılacak olan 30 saatlik su kesintisinin olacağı söylenmişti. Çalışmalar kapsamında genişliği 2.200 milimetreye varan Kağıthane - Le vent Ana İsale Hattı’nda geniş kapsamlı yenileme ve bakım onarım çalışmaları yapılırken, Su Dağıtım ve Kumanda Merkezi (SCADA) nin tam otomasyona geçişi içinde adımlar atılıyor. Yapılan çalışmalarda 1.600 mm lik hatta 12 adet vana ve 1 adet debimetre değişimi, Le vent depo girişinde 600 mm’lik vana ve boru değişimi, 1.600 mm’lik hatta 2 adet yer değişimi (deplase), 250 mm’lik hatta vana ve boru değişimi, 400 mm’lik hatta vana, boru ve vantuz borusu değişimi, Kağıthane-Bomonti arası 1.000 mm’lik hatta ve Kağıthane-Le vent Arası 1.600 mm’lik hatta hat vanaları değişimi ve 500 mm’lik kısımda hat körlemesi, 3 adet vana vantuz borusu değişimi, Kağıthane İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde 600 - 1000 ve 1600 mm’lik hatta otomasyon uyumu için 12 adet vana değişimi yapılacak. Ramazan ayında ve yaz aylarında yaşanabilecek olan büyük arızaların önüne geçmek için ekipler son hızıyla çalışmalara devam ediyor.
‘’Amacımız İstanbul’a kesintisiz su verebilmek için daha öncesinde önlemler almaktır’’
Amaçlarının İstanbullu vatandaşlara kesintisiz su temini olduğunu belirten İSKİ Avrupa Birinci Bölge İsale Hatları Şefi Erdem Karabina ‘’ Şu anda bulunduğumuz yer İSKİ Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki Kağıthane Arıtma Tesisi’ndeki terfi merkezi. Yapmış olduğumuz çalışma bir arıza değil, yenileme ve bakım çalışmasıdır. 13 noktada 150 kişilik bir ekiple çalışmaktayız. Ramazan ayı ve yaz ayları öncesi oluşabilecek arızaların önüne geçmek için yapılan bir çalışmadır. Amacımız İstanbul’a kesintisiz su verebilmek için daha öncesinde önlemler almaktır. Şu an motopomp sahasında belirli çaplarda vana değişimi yapılmaktadır. 1600’lük isale hattımızda vana ve debimetre değişimi yapılmaktadır. Tahliye ve vantuz boruları değişimi yapılmaktadır. Ekiplerimiz hızlı bir şekilde arızalarına devam ediyorlar. Çalışmaları tamamlayıp, vatandaşımıza hızlı bir şekilde su temin etmek istiyoruz" diye konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.