İstanbul Üniversitesi TETLAB Fikir Fabrikası açılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İstanbul Üniversitesi TETLAB Fikir Fabrikası açılıyor
08 Mar 2018 / Per 11:50
/ 119 Kez Okundu
| |

İstanbul Kalkınma Ajansı destekli ’İnovasyon Lideri İstanbul’ projesi kapsamında kurulan ’TETLAB Fikir Fabrikası’, yarın İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’nde (İTF) açılacak

İstanbul Kalkınma Ajansı destekli ’İnovasyon Lideri İstanbul’ projesi kapsamında kurulan ’ TETLAB Fikir Fabrikası’, yarın İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’nde (İTF) açılacak.
İstanbul Kalkınma Ajansı destekli “İnovasyon Lideri İstanbul” projesi kapsamında kurulan “ TETLAB Fikir Fabrikası”, yarın İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın katılımları ile İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’nde (İTF) açılacak.
İÜ 3 Boyutlu Tıbbi ve Endüstriyel Tasarım Laboratuvarı ( TETLAB) devam projesi olan ‘İnovasyon Lideri İstanbul’ 2017 yılı Ocak ayı itibari ile çalışmalarına başladı. TETLAB Fikir Fabrikası’nda tasarım odaklı atölye çalışmaları, patent eğitimleri, proje yazma eğitimleri, proje maratonları, liderlik eğitimleri, girişim ve inovasyon hızlandırıcı çalışmalar, 3 boyutlu yazıcı ve 3 boyutlu tarayıcı uygulamalı atölye çalışmaları, makine öğrenmesi eğitimleri ve oluşturulan tasarımların gelişmesi için çalışmalar yapılacak. Proje ile farklı disiplinlerde çalışan ama ortak amacı yenilik içeren ürünler yaratmak ve bunları üretmek olan kişilere, laboratuvardaki fiziksel ve dijital prototipleme cihazları ile fikirlerini tasarıma, tasarımlarını fiziksel ürünlere dönüştürme imkânı sağlamak amaçlanıyor.
Fikir üretmeye ve bunlara dair fikri sınai mülki hakların korunmasına dair eğitimlerin de verileceği proje ile 11’inci Kalkınma Planı’ndaki tedbir önerilerinden olan kadınlara yönelik bilim, inovasyon makerlab atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.