“İstanbul’da 6 dakikada bir ev veya iş yeri soyuluyor”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“İstanbul’da 6 dakikada bir ev veya iş yeri soyuluyor”
26 Mar 2018 / Pzt 14:41
/ 280 Kez Okundu
| |

İstanbul’da günde ortalama 45 tane ev 70 tane ise iş yeri soyulduğunu belirten Armed Güvenlik ve Alarm Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz, “Her 6 dakikada bir, ev veya iş yeri soyuluyor

İstanbul’da günde ortalama 45 tane ev 70 tane ise yeri soyulduğunu belirten Armed Güvenlik ve Alarm Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz, “Her 6 dakikada bir, ev veya yeri soyuluyor. Maalesef kimse başına gelmeden buna önem vermiyor” dedi.
Armed Güvenlik ve Alarm Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz, İstanbul’da her 6 dakikada bir hırsızsızlık olayı yaşandığını söyledi. Yılmaz’ın Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine dayandırdığı açıklamalarına göre İstanbul’da ortalama günde 45 tane ev 70 tane yeri soyuluyor. Günde en çok hırsızlık olan bölgeler Bağcılar, Esenler, Esenyurt, Fatih, Bahçeli evler, Ş li, Beşiktaş ilçeleri olarak öne çıkıyor. En az hırsızlık ise Adalar bölgesinde oluyor.
“Mavi ışıklı siren hırsızı caydırmak için kullanılıyor”
İbrahim Yılmaz her gün artan bu hırsızlık vakaları için alınabilecek önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, akıllı güvenlik sistemleri sayesinde hırsızlık, su baskını, yangın gibi olayların önlenebildiğini belirtti. Güvenlik sistemlerinin en büyük özelliklerinden birinin de hırsızlık olaylarına karşı caydırıcılığının olduğunu söyleyen Yılmaz, “Güvenlik sistemlerinde dış alana konulan mavi ışıklı siren hırsızı caydırmak için kullanılıyor. Yüksek sesi sayesinde hırsızın kaçmasına sebep oluyor. Güvenlik kamerası sayesinde evinizi sesli olarak telefonunuzdan canlı olarak görebiliyorsunuz. Evde bakıcı veya çocuğunuz varsa onları 7-24 izleyebiliyorsunuz. Hırsız evinize girerse alarmın yanında kamera da alırsanız eve izinsiz giren k inin görüntüsü anında size gelir” dedi.
“Su baskını, yangın, doğalgaz kaçağı gibi tehlikeli durumlarda da d evreye giriyor”
Türkiye’de yılda 60 bin ev ve yerinin soyulduğunu belirten Yılmaz, güvenlik sistemlerinin kullanımına daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz, “Güvenlik sistemleri sadece mal güvenliği için değil can güvenliği için de şart. Her 6 dakikada bir, ev veya yeri soyuluyor. Maalesef kimse başına gelmeden buna önem vermiyor. Güvenlik sistemleri sadece hırsızlık olaylarını da önlemiyor. Su baskını, yangın, doğalgaz kaçağı gibi tehlikeli durumlarda da d evreye giriyor” dedi.
“Can güvenliği sağlıyor”
Akıllı alarm sistemlerinin can güvenliği konusunda son derece gel kin olduklarını ifade eden Yılmaz, şöyle d evam etti: “Hırsız eve sizi zorla sokup, ‘şifreni yaz’ diye tehditle eve girmenizi sağlarsa siz normal şifreniz yerine tehdit altında size verdiğimiz özel şifreyi girdiğinizde sistem d evre dışı kalır. Böyle bir durumda güvenlik merkezimiz tehdit altında olduğunuzu anlar ve eve emniyet güçlerini yönlendirir. Eğer evinizde güvenlik sistemi yoksa hırsız anahtarı alıp arabanızı çalarsa kasko size ödeme yapmaz. Akıllı alarm sayesinde evinizde olmasanız bile sistemi uzaktan kurabilir ve açabilirsiniz. Tatildeyken alarmınız d evreye girdiğinde telefon alarmı d evreye alıp, aynı şekilde d evre dışı bırakabilirsiniz. Alarm sayesinde evdeki ışıkları ve tüm elektronik sistemleri açıp kapatabiliyorsunuz.”
Bu sistemler sayesinde su baskını ve yangın gibi olayların da önüne geçilebildiğini kaydeden Yılmaz, “Su baskınında yeri su kaplamadan önce sistem güvenlik merkezimize sinyal yolluyor. Güvenlik merkezimiz de anında sizi veya yakınlarınızı uyarıyor. Eve takılan duman dedektörü de daha yangın çıkmadan dumanı algılayıp merkezimize haber veriyor. Merkezimiz de anında itfaiyeyi yönlendiriyor” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.