İşten çıkarılan 7 işçi mahkeme kararıyla işlerine geri dönüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İşten çıkarılan 7 işçi mahkeme kararıyla işlerine geri dönüyor
27 Şub 2018 / Sal 17:57
/ 80 Kez Okundu
| |

Kütahya’nın Emet ilçesinde Bor İşletmesi’ndeki özel bir şirkette taşeron işçisi olarak çalışan ve sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 7 işçinin 1,5 yıl süren hukuk mücadelesi sonunda davayı kazanarak tekrar iş başı yapacakları bildirildi

Kütahya’nın Emet ilçesinde Bor İşletmesi’ndeki özel bir şirkette taşeron işçisi olarak çalışan ve sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 7 işçinin 1,5 yıl süren hukuk mücadelesi sonunda davayı kazanarak tekrar iş başı yapacakları bildirildi.
Emet Bor İşletmesinde özel bir firmada çalışan 4 operatör, 3 kamyon şoförü olmak üzere 7 işçi, Öz Taşıma-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle 1,5 yıl önce işten çıkarılmışlardı.
Bunun üzerine işçilerin bağlı bulunduğu sendika üyelerinin işten çıkarılmalarını yargıya taşımıştı. Yaklaşık 1,5 yıl süren dava sonuçlanırken, Ankara 2’inci İş Mahkemesi 7 işçinin tekrar iş başı yapmasına karar verdi.
Öz Taşıma-İş Sendikası Ege temsilcisi Osman Coşkun, yaptığı açıklamada, “Emet Bor İşletmesindeki özel bir şirket bünyesinde taşeron olarak çalışan 7 kişinin sendikamıza üye oldukları gerekçesiyle işlerine son verilmişti. Bu durum karşısında sendikamız üye işçilerimizin haklarını korumak ve tekrar işlerine geri dönebilmeleri için hukuk mücadelesi başlattı. Ankara 2’inci İş Mahkemesinde görülen dava sonuçlanmış ve 7 işçimizin tekrar işlerine dönebileceği yönünde karar verilmiştir. Mahkeme ayrıca 16 aylık hak mahrumiyeti olan ücretlerinde ana işveren Emet Bor işletmesi ve işi yaptıran özel şirketten oranları nispetinde işçi üyelerimize geçmişe dönük maaşlarının ödenmesine karar vermiştir. Bu kararla işçilerimizin işe dönmelerinin önü açılmış, en kısa zamanda da işlerine başlayacaklardır“ dedi.
3 Ocak 201 7 tarihinde işten çıkarılan 7 işçi, 1,5 yıldan beri verdikleri hukuk mücadelesini kazanarak işlerine geri dönecek olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.(EFE)





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.