İstihdam Kurulu toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk: “Üretim yapabilecek gençlik yetiştirmek gerek”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İstihdam Kurulu toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk: “Üretim yapabilecek gençlik yetiştirmek gerek”
17 Oca 2018 / Çar 16:14
/ 62 Kez Okundu
| |

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 Yılı ilk toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk, üretim yapabilecek gençliğin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 Yılı ilk toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk, üretim yapabilecek gençliğin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.
Ahilik felsefesinde işbaşı eğitim modelinden bahseden Vali Şentürk, “Ahiler, üretim süresince işbaşında kalır, mesai dışında da Ahi Ocaklarında teorik eğitim verirlerdi. Ahiler de sadece iş üzerine değil; musiki, şiir, resim gibi güzel konularda da eğitim verilirdi”dedi.
Ahilerin işbaşı eğitimlerinin günümüzde daha iyi anlaşıldığını belirten Vali Necati Şentürk, “Ahilerin bu işbaşı eğitiminin önemini günümüzde daha iyi anlıyoruz. Ahiler, 11 ay kasaplık yapan esnafa çalışmadığı o bir ay boyunca gül yetiştirmişler.
Bizler de Ahilerin iş ahlakını kendimize örnek almalıyız. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘çalışma hayatında millî seferberlik’ kapsamında, Kırşehir’de hedeflerimizi de aştık. Üniversite-sanayi işbirliğinin de çok iyi kurulması gerekiyor. Böylelikle daha nitelikli, bilgili insanlar yetiştirerek istihdama katkı sağlanabilir”diye konuştu.
Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşkur Daire Başkanı Fazlı Küçük, ise işsizliğin topluma olumsuz yansımalarından dolayı istihdam ve mesleki eğitim kurumlarının izlendiğini belirtti.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı üyelerin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.