İstiklal Marşı’nı en güzel okumak için yarıştılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İstiklal Marşı’nı en güzel okumak için yarıştılar
13 Mar 2018 / Sal 13:41
/ 180 Kez Okundu
| |

Toroslar Belediyesince, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97

Toroslar Belediyesince, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında her yıl gel eneksel olarak düz enl en enİstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma Yarışması’ büyük ilgi gördü.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, ilçe g enelindeki 29 ilkokul ve 34 ortaokuldan öğr encinin katılımıyla iki kategoride gerçekleştiril en yarışma, duygulu anlara sahne oldu. Öğr enciler İstiklal Marşı’nı en güzel ve en coşkulu okumak için tek tek sahneye çıkarak performanslarını sergilerk en, öğretm enlerd en oluşan jüri üyeleri de yarışmacıları diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerind en değerl endirdi.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’da programa katılarak, çocukların heyecanına ortak oldu.
İbni Sina Özel Eğitim İşitme Engelliler Meslek Lisesi’nin özel öğr encilerind en oluşan topluluk, İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasını işaret dili ile okudu. Salondaki davetlilerin büyük beğ enisini kazanan özel öğr enciler, ayakta alkışlandı. Başkan Tuna, özel öğr encilere teşekkür ederek Türk bayrağı ve Türk bayrağı motifli kokulu taş magnet, dünya klasiklerind en oluşan 10 kitaplık set ile İstiklal Marşı’nın yazılı olduğu ferman hediye etti.
Tuna, her yıl gel eneksel olarak düz enledikleri İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışması ile amaçlarının, öğr encilerin milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek olduğuna vurgu yaparak, “ İstiklal şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un tabiriyle ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ dedi.
Tuna, “Türk’ün tarihini, geçmişini anlatan, manda ve himaye altında asla kalamayacağını ifade ed en, Türk ve İslam s entezini birleştir en, her mısrasında anlam ve özellik olan İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıldönümünü kutluyorum. Bu güzel marşımız inşallah bu dünya var olduğu sürece bu şekilde devam edecektir. Rabbim bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. Bizi millet yapan değerler vardır. Dili, dini, bayrağı, manevi değerlerimiz, milli kültürümüz ve tarih şuurumuz. Biz bunları g enç nesillerimize aktarmazsak bundan mesulüz demektir. Toroslar Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günd en beri ilçemizdeki okullarımız arasında İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışması düz enliyoruz. Çocuklarımız istiklal marşının 10 kıtasını ezberleyerek, buraya geliyorlar ve özgüv enlerini gösteriyorlar. Çocuklarımızın bu performansları da bizim tüylerimizi dik en dik en ediyor. Milli Şarimiz Mehmet Akif Ersoy’un ’hakkıdır hakka tapan
milletimizin istiklal’ diye bitirdiği bu millet, hür ve bağımsız bir şekilde bu dünya var olduğu sürece ilelebet payidar kalacaktır" diye konuştu.
Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından, İstiklal Marşı’nı en güzel okuyabilmek için birbirleriyle yarışan öğr enciler, performanslarıyla salondakilere duygulu anlar yaşattı.
Jüri üyelerinin ilk üçü belirlemede oldukça zorlandığı yarışmada ilkokul kategorisinde birinci Sabahattin Çakmakoğlu İlkokulu’ndan Aleyna Turan, ikinci Durmuş Ali Toksoy İlkokulu’ndan Yar en Bayram, üçüncü Yusuf Bayık İlkokulu’ndan Ardahan Yıldırım seçilirk en, ortaokul kategorisinde ise birinci Musalı Veli Haşim Çiftçi Ortaokulu’ndan İrem Gülce Köse, ikinci Mersin Ziraat Odası Ortaokulu’ndan Mustafa Gülş en, Çukurova Ortaokulu’ndan Elif Ağtepe’de üçüncü oldu.
Dereceye gir en öğr enciler ödüll endirildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.