İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıldönümü kutlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıldönümü kutlandı
12 Mar 2018 / Pzt 17:02
/ 39 Kez Okundu
| |

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. yıldönümü ve Milli şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde 100. Yıl Kültür Merkezinde tören düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Demir Çelik Anadolu Lisesi Koordinatörlüğünde bu yıl 97. yılı kutlanan “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programına Vali Kemal Çeber, Garnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Şener Şen, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, kurum müdürleri, askeri personel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından “ İstiklal Marşı Şairi Akif” konulu sinevizyon gösterisi yapıldı. Demir Çelik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yurdaer Uysal’ın yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında birinci olan öğrencilerin İstiklal Marşını okuması salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.
Dereceye giren öğrencilere ödülleri Karabük Valisi Kemal Çeber tarafından verildiği program Demir Çelik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin sahnelediği “Asım’ın Nesli” adlı tiyatro gösterisi, “ İstiklal Marşı” Oratoryosu ile öğretmen ve öğrencilerden oluşan solo ve koro konseri ile sona erdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.