“İstiklalden İstikbale Mehmet Akif Ersoy” paneli

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“İstiklalden İstikbale Mehmet Akif Ersoy” paneli
13 Mar 2018 / Sal 12:41
/ 90 Kez Okundu
| |

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “Mehmet Akif gibi vatan evlatları bu millete daha çok nasip olsun” dedi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “ Mehmet Akif gibi vatan evlatları bu millete daha çok nasip olsun” dedi.
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ve Anadolu Mektebi iş birliğiyle İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıl dönümü münasebetiyle “İstiklalden İstikbale Mehmet Akif Ersoy” paneli düzenlendi. Türk Tarih Kurumu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde konuşan Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, böyle bir etkinliğin içinde bulunmaktan ötürü memnuniyet duyduğunu ve yoğun bir öğrenci grubunun etkinliğe katılım göstermesinden ötürü heyecanının daha da arttığını söyledi.
Panelde Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi’nde yer alan öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı üzerine değerlendirmelerini dinleyicilerle paylaştı. M. Fatih Yazıcıol’un oturum başkanlığını yaptığı panelde Ankara’yı temsilen Ahmet Özdemir, Aksaray’ı temsilen Mihriban Acar, Konya’yı temsilen Hatice Büşra Yavaş ve Kastamonu’yu temsilen Figen Acar söz aldı.
Panelde konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise, “ Mehmet Akif, öğrenci olarak çok iyi, öğretmen olarak çok iyi, diğer meslekleri çok iyi yapıyor, hayattaki her işini düzgün yapıyor, vatan sevdası çok büyük ve iyi bir şair. Mehmet Akif gibi vatan evlatları bu millete daha çok nasip olsun” dedi.
Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de panelle ilgili olumlu eleştirilerini beyan ettiler. Program, toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.