IUC Kurucu Başkanı Azizoğlu: “Dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun dünyadaki tüm kadınların sosyal yaşam ve evrensel hukuku insanlık ailesinin onurudur”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
IUC Kurucu Başkanı Azizoğlu: “Dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun dünyadaki tüm kadınların sosyal yaşam ve evrensel hukuku insanlık ailesinin onurudur”
08 Mar 2018 / Per 14:22
/ 62 Kez Okundu
| |

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “Dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun sosyal statüsüne bakmadan dünyadaki tüm kadınların sosyal yaşam ve evrensel hukuku insanlık ailesinin onurudur” dedi

Uluslararası Üni versiteler Konseyi ( IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “Dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun sosyal statüsü ne bakmadan dünyadaki tüm kadınların sosyal yaşam ve evrensel hukuku insanlık ailesinin onurudur” dedi.
Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Azizoğlu, İslam coğrafyasında kadınların çektiği zulme ve insanlık dışı yaşama mahkum edilmeleri ne dikkat çekerek, “Bugün Dünya Kadınlar Günü. Öncelikle ülkemizde yaşayan tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bugün dünya kadınlarının günü diye tanımlanmış. Kadınların insanlık ailesinin saygın bir bireyi olduğunu kabul ettiğimiz Kadınlar Günü’nü kutlarken Suriye, Irak, Yemen, Afganistan, Pakistan, Somali ve Sudan’da yaşayan an ne olan, eş olan, kardeş olan, evlat olan Müslüman kadın kardeşlerimizin de günlerini kutlamaya vicdanımız el verip yüzümüz tutuyor mu? Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken batı değer ve kültürleriyle yaşayan özgür, hür, mutlu, ekonomik ve sosyal hayat standartları yüksek olan gezegenimizin her türlü nimetlerinden yararlanıp, farkındalıklarla yetinmeyen mutlu ve doyumsuz kitlenin gününü kutlamalıyız” dedi.
“Kadın demek an ne demek, eş demek, kardeş demek. Yaradılış fıtratının da şerefli yaratılan insanoğlunun en değerlisi, en şereflisi kadınlar, kadınlarımız. Kadın ailenin, toplumun ve ulusların değerlerinin en üstünde olması gereken bireylerdir” diyen Azizoğlu, “Ben tüm dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken dünya kadınlarının da emperyalist zulüm, baskı ve soykırımı altında evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini, onurlarını, hayatlarını kaybeden özellikle İslam coğrafyasındaki hemcinsleri olan kadınların gününü kutlamalarını temenni ediyorum. Sosyal yaşamdan ve evrensel hak hukuktan sınırsız yararlanan kadınlar, sizler sosyal yaşamda sokak kedisi, sokak köpeği ya da doğal yaşama verdiğiniz değer kadar hemcinsleriniz olan sadece kaderi gereği farklı bir coğrafyada dünyaya gelmiş bu mazlum ve çilekeş kadınların ne kadar hakkını koruduğunuzu ve gününü kutladığınızı vicdanlarınıza, vicdanlarımıza sormamız gerek. Dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun sosyal statüsü ne bakmadan dünyadaki tüm kadınların sosyal yaşam ve evrensel hukuku insanlık ailesinin onurudur. İnsanlık ailesi ne mensup olan tüm kadınlarımızın günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.