İYTE performans değerlendirmesinde Ege’de birinci, Türkiye’de dördüncü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İYTE performans değerlendirmesinde Ege’de birinci, Türkiye’de dördüncü
22 Kas 2023 / Çar 17:12
/ 2 Kez Okundu
| |

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen Araştırma Üniversiteleri 2022 Yılı Performans Değerlendirmesinde, devlet üniversiteleri arasında dördüncü, Ege Bölgesinde ise birinci olma başarısını gösterdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen, Araştırma Üniversiteleri 2022 Yılı Performans Değerlendirme sonuçları açıklandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında, Ege Üniversitesinde düzenlenen toplantıda İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), sonuçlara göre önemli bir başarı yakaladı. YÖK’ün belirlenen performans kriterleri kapsamında İYTE, devlet üniversiteleri arasında dördüncü, Ege Bölgesinde ise birinci olma başarısını gösterdi. İYTE’nin, Araştırma Üniversiteleri Performans İzleme Endeksinde bir önceki yıla göre puanını da yükselttiği öğrenildi.
Sonuçların açıklanmasının ardından konuşan İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, İYTE’nin ulusal ve uluslararası kapsamda elde ettiği başarılardan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.
İYTE’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir üniversite olduğunu belirten Rektör Baran, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Akademik bilgi ve birikimimizi kullanıyor, ülkemiz için stratejik alanlarda araştırmalar yapıyor ve çıktılarımızı ülkemizin kalkınmasında kilit rol oynayacak ürünlere dönüştürüyoruz. Enstitümüz ülkemizin sayıca az; ama kalite ekseninde en güçlü akademik kadrosuna sahip en iyi üniversitelerinden birisidir. Enstitümüzde öğrencilerimize sadece yeni bilgiler değil, o bilgileri nasıl nihai ürünlere dönüştürebileceklerini de öğretiyoruz. Göreve geldiğimde İYTE’ye dair üç hayalim vardı; teknoloji üssü olan bir üniversite, 7/24 dört yaşayan bir kampüs ve bir dünya üniversitesi. Bu hayallerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Emeklerimizin karşılığı olarak enstitümüz bugün üniversiteler için genç kabul edilebilecek yaşına rağmen birçok köklü üniversiteyi geride bırakmış ve devlet üniversiteleri arasında dördüncü olma başarısı göstermiştir. Bu başarıda emeği olan tüm İYTE mensuplarımıza, paydaşlarımıza ve destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkürlerimi sunuyorum."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.