Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Aliağa Kabristanlığında bulunan şehitlik ziyaretiyle son buldu.
Şehitleri anma programı Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezinde organize edilen etkinliklerle devam etti. Aliağa Petrokimya Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları Petrokimya Ortaokulu öğretmenlerinden Ayşe Gülten Çakmak ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği adına Ufuk Zafer yaptı.
Gösteriler duygu dolu anlar yaşattı
18 Mart destanının anlatıldığı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının minnetle anıldığı, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığın dile getirildiği konuşmaların ardından öğrenciler tarafından sahnelenen ‘Çanakkale Oratoryosu’ ile koro izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Son bölümde sahnelenen ’Çanakkale Geçilmez’ isimli tiyatro ise katılımcılardan büyük alkış aldı. Program, çekilen hatıra fotoğrafları ve hoşaf ikramıyla son buldu.
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından mesaj yayımladı. Başkan Acar mesajında, "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi; ’Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın.’ İşte bu büyük destanın, Çanakkale ruhunun mimarları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.
Urla’da Çanakkale anması
Çanakkale Zaferi’nin 108.yılı etkinlikleri çerçevesinde Urla Cumhuriyet Meydanında da tören düzenlendi. Anma törenine Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Çoban, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Ali Armağan Karaca, Urla İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Aydoğdu, Urla Emniyet Müdürü İsmail Duman, gaziler ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği adına konuşan Gazi Mehmet Üçüncü Karakaya, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaparken, Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç ise "Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünü kutlamak ve vatan, bayrak uğruna hiç düşünmeden düşmana karşı bedenini siper eden aziz şehitlerimizi anıyoruz. Sizlere minnet borçluyuz. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan ve bayrak uğruna şehadete ermiş tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz" dedi.
Duyuru
İnegöl Online mobil uygulaması güncellendi TIKLA HABERLER CEBİNE GELSİN