Jeofizik mühendislerinden Demirel’e onur plaketi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Jeofizik mühendislerinden Demirel’e onur plaketi
06 Mar 2018 / Sal 22:12
/ 181 Kez Okundu
| |

Jeofizik mühendisleri vatan borcunu ödeyebilmek için 3 ayda verdiği 32 kiloyla Türkiye gündeminde büyük bir övgüyle adından söz ettiren Gümüşhaneli genç Jeofizik Mühendisi Sercan Demirel’e onur plaketi verdi

Jeofizik mühendisleri vatan borcunu ödeyebilmek için 3 ayda verdiği 32 kiloyla Türkiye gündeminde büyük bir övgüyle adından söz ettiren Gümüşhaneli genç Jeofizik Mühendisi Sercan Demirel’e onur plaketi verdi.
Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan ve ülke genelinde büyük yankı uyandıran haberin ardından Gümüşhane Jeofizik Mühendisleri Odası öncülüğünde meslektaşları Jeofizik Mühendisi Sercan Demirel’e vatani görevini yerine getirme hususunda gösterdiği azminden dolayı onur plaketi takdim etti.
Jeofizik Mühendisleri odası Gümüşhane İl temsilciliği, Jeofizik Mühendisleri odası Trabzon şubesi, Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim üyeleri ve Araştırma Görevlileri, kamuda çalışan jeofizik mühendisleri ve özel sektör temsilcilerinin katılımları ile plaketini alan Demirel, meslektaşlarına teşekkür etti.
Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Prof.Dr. Hakan Karslı, vatan uğrunda gözünü kırpmadan şehadete erişmiş tüm şehitleri ve gazileri saygı ve minnet ile andığını belirterek, “Odamız üyesi Sercan Demirel’in vatani görevini yerine getirmek amaçlı göstermiş olduğu bu azimli davranışı takdire şayandır. Halen daha ortalama 150 bin kişinin çürük raporu ile askerlik görevini yapmamak için birçok yolu ve koşulu zorladığı bilinmektedir. Zor koşulların hakim olduğu bir dönemde önce vatan diyerek, askerlik koşullarına uygun olmadığı halde azmi ile kendisini askeri koşullara uygun hale getirip akabinde kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir neferi olmayı başarması, bugün olduğu gibi gelecekte de genç kuşaklara örnek teşkil edecek bir davranıştır. Kendisine TMMOB Jeofizik Mühendisleri Trabzon Şubesi VIII. Dönem Yönetim Kurulu adına tüm yaşantısı boyunca başarılar ve şimdiden hayırlı teskereler dilerim” dedi.
Jeofizik Mühendisleri Odası Gümüşhane İl Temsilcisi Rasim Taylan Kara ise Gümüşhane’nin bir evladı olmasından ve meslektaşı olmaktan onur duyduğu Sercan Demirel’e bu özverili davranışından dolayı tebrik ve teşekkürlerini ileterek, “Vatanına, doğduğu topraklara yakışan bu tutum ve davranışı bizleri oldukça gururlandırmıştır. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin, zorlu fakat her dem zafer ile sonuçlanan operasyonlarının devam ettiği bu süreçte kendisinin azmi gelecek kuşaklara da örnek teşkil edecektir. TMMOB Jeofizik Mühendisleri Gümüşhane il temsilciliği olarak kardeşimize şimdiden hayırlı teskereler dilerim” diye konuştu.
Gümüşhaneli genç mühendis Sercan Demirel, okulunu bitirdikten sonra vatan borcunu ödemek için önüne çıkan fazla kilo engelini 3 ayda 32 kilo vererek aşmış ve bu davranışı geçtiğimiz günlerde hem Gümüşhane hem de ülke gündemine düşmüştü.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.