Kafkas Derneği’nden Doğan’a ziyaret

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kafkas Derneği’nden Doğan’a ziyaret
23 Şub 2018 / Cum 17:34
/ 98 Kez Okundu
| |

Kocaeli Kafkas Derneği Başkanı Erdal Çatan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret ederek verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti

Kocaeli Kafkas Derneği Başkanı Erdal Çatan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret ederek verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
Kocaeli Kafkas Derneği Başkanı Erdal Çatan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret ederek verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Ziyarette derneğin yönetim kurulu üyeleri İbrahim Uygun Sami Korkut, Cengiz Hurma ve Sevnur Karaten de yer aldı. Ziyarette konuşmasında Kafkas kültürünü yaşatmak adını birlikte çalışmaların devam edeceğini belirten Başkan Doğan, “ Kafkas kökenli vatandaşlarımız, şehrimizde olsun, ülkemizin diğer yerlerinde olsun kültür zenginlikleriyle, diğer alanlardaki faaliyetleriyle ayrı bir zenginlik ve heyecan oluşturuyorlar. Birlikte Kafkas hatıra ormanı oluşturduk, Çerkez Sürgün Anıtını yaptık. Kafkas Kültürünü yaşatma adına birlikte kültürel faaliyetler yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Yapılan projelerden bahseden Kocaeli Kafkas Derneği Başkanı Erdal Çatan da “Kocaeli’de yaşayan hemşehrilerimiz adına sizlere teşekkür ziyaretinde bulunmak istedik. Taleplerimizi hiçbir zaman geri çevirmeden yerine getiriyorsunuz. Birlikte Kafkas Hatıra Ormanı projesini gerçekleştirdik. Toplumumuz adına, İzmit adına sizlere çok teşekkür ediyoruz. Fevziye Parkı’nda bir anıtımız var. Bu anıtın hikayesini bilmeyenler çok anlam yükleyemezler belki ama Kocaeli’nde 86 bin civarında Kafkas kökenli hemşehrilerimiz yaşıyor” diye konuştu.
Kafka tarihine de vurgu yapan Çatan “Yıllarca birileri bize, ’Siz nerden geldiniz, ne yapıyorsunuz, kimsiniz’ diye sorarken şimdi, şehrin göbeğinde anıtı olan ve anma programlarımızı o anıtın önünde yapabilir hale geldik. Bu anıt sizin sayenizde açıldı. Anıtımızı açarak, hem bizim Kocaeli’nde varlığımızı tekrar beyan etmiş oldunuz, hem de biz o anıt vesilesiyle insanlara sesimizi daha kolay ve daha anlaşılır bir şekilde ulaşmaya çalıştık. Kocaeli Kafkas Derneği yönetimi olarak, camiamız adına size teşekkür ediyoruz. 1876 Çarlık Rusya’sı tarafından sürgün ve soykırıma tabi tutulduk. Bununla ilgili her sene Kefken’de anma etkinlikleri yapıyoruz. Şehrin göbeği dediğimiz, Fevziye Cami’mizin bahçesinde sizin sayesinde yapılan anıt bizler için hem bütünleşmek hem de kendimizi ifade etmek adına çok büyük anlam taşıyor” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.