Kamu Denetçisi Malkoç: “Dershane ve merkezi sınav sistemlerinde FETÖ’nün parmak izleri var”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kamu Denetçisi Malkoç: “Dershane ve merkezi sınav sistemlerinde FETÖ’nün parmak izleri var”
20 Eyl 2017 / Çar 16:16
/ 50 Kez Okundu
| |

Kamu Denetçisi Şeref Malkoç, TEOG’un kaldırılması sonrasında yaşanabilecek mağduriyetler konusunda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumların STK’larla görüş alışverişi yapması gerektiğini belirterek, “Sınav sistemi, merkezi sınav, dershane deyince Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) parmak izleri burada var

Kamu Denetçisi Şeref Malkoç, TEOG’un kaldırılması sonrasında yaşanabilecek mağduriyetler konusunda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumların STK’larla görüş alış verişi yapması gerektiğini belirterek, “Sınav sistemi, merkezi sınav, dershane deyince Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) parmak izleri burada var. Hem örgütün parmak izlerinin temizlenmesi için ve Türkiye’de sağlıklı bir eğitimin olması için bu konuların ciddiye alınması gerekir” dedi.
Kamu Denetçisi Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun da vetiyle 25-26 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Swiss Otel’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 50 ülkenin ombudsmanları ve insan hakları temsilcilerinin katılımı ile düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı ile İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Kurulu ve Akdeniz Ombudsmanlar Birliği Yönetim Kurulu toplantısı öncesi İstanbul Valisi Vasip Şahin’i ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Malkoç, ardından toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Şeref Malkoç, “25-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da uluslararası bir toplantımız var. Toplantımızın açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız yapacaktır. İslam ülkeleri, Avrupa ve Akdeniz ombudsmanları birliğini İstanbul’da toplayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmalarından sonra bu ombudsman arkadaşlarımızla birlikte dünyadaki son gelişmeler, insan hakları ihlalleri ve bu arada neler yapabiliriz, bunları konuşacağız. Türkiye’nin 3,5 milyon Suriyeli göçmen ve mülteciye yaptığı yardımları konuşacağız. Avrupa’da özellikle seçim atmosferinde İslam karşıtlığı, ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının artmasının dünyaya maliyetinin ne olduğunu ve bunun nasıl önlenebileceğini konuşacağız. Ayrıca son günlerde dünyanın gündeminde olan Arakan’daki Müslümanların durumunu ombudsmanlar olarak nasıl yardım edebiliriz ve katkıda bulunabileceğimizi konuşacağız” dedi.

“Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar STK’larla görüş alış verişi yapmalı”
TEOG’un kaldırılması sonrasında yaşanabilecek mağduriyetler konusunda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumların STK’larla görüş alış verişi yapması gerektiğini ifade eden Malkoç, “Geçen yıl Kamu Denetçiliği Kurumuna yapılan başvurularda kamuda çalışanlar birinci sıradaydı. Ancak 2017’de eğitim konuları birinci sıraya geldi. Bu alandaki gerek üni versitelerle ilgili, gerekse Milli Eğitim ile ilgili epey şikayet aldık. Dolayısıyla bu alanda bir sorun var. Sayın Cumhurbaşkanımız bu sorunu tespit ederek çözümde öncülük yaptı, bu önemli bir şey. Burada Milli Eğitim ile ilgili olan kurum veya kuruluşlara ya da STK’lara ne yapılması gerektiğini çalışmak ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak gerekiyor. Milli Eğitim’deki arkadaşlar bunu yapacaktır. Biz şunu görüyoruz; özellikle ortaöğretim ve benzeri sınavlarda en büyük sıkıntı 8 yıllık temel eğitime geçişte oldu. Ardından bu takip edilerek buraya gelindi. Ama şu açık ki sınav sistemi, merkezi sınav, dershane deyince Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) parmak izleri burada var. Hem örgütün parmak izlerinin temizlenmesi için ve Türkiye’de sağlıklı bir eğitimin olması için bu konuların ciddiye alınması gerekir. Biz Kamu Denetçiliği Kurumu olarak bunu söyleyebiliriz. Çünkü bu konuda uğraşan çok güzel kuruluşlarımız var. Vatandaş ve kurum olarak bu alanda yapılacak her hayırlı çalışmayı destekliyoruz” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.