"Çocukların tüm ihtiyaçları karşılanıyor"
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla depremzede çocukların tüm ihtiyaçlarını giderildiğini belirten Telefoncu, "Eğitimlerinde herhangi bir aksama yok. Buradaki örnekte gördüğünüz gibi özel eğitimleri dahil çocukların tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Örneğin burada iki kardeşimiz işaret dili eğitimlerini almaya devam ediyor. Çocuklarımızın sıkıntılarını bir nebze olsun var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
"Birkaç kişi yardım etti, bir baktık dışarıdayız"
Adıyaman’da yaşadığı deprem anını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan meme kanseri hastası Ayten Fırat, "Kalktık direkt çocukların odasına gittik. Kendimiz kaçamıyoruz, çocukları götüremiyoruz. Bir oraya bir buraya savrulduk. Çok zor bir andı. Allah bizi kurtardı çok şükür. Birkaç kişi yardım etti, bir baktık dışarıdayız. Allah kimseye göstermesin. Yakınlarımı, akrabalarımı, dostlarımı kaybettim" diye konuştu.
"Bizim varımız yoğumuz bu çocuklar"
Fırat, devletin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, "Allah razı olsun devletimizden, milletimizden. Bizimle çok ilgilendiler. Destek oldular, bizi buraya getirdiler. Çok şükür şimdi çocukların rahatlığı da iyi. Funda’nın eğitimi yarım kalmıştı. Sağ olsunlar, Allah razı olsun geldiler bizimle ilgilendiler. Bizim varımız yoğumuz bu çocuklar. Biz bu çocukları sağ salim kurtardık. Çok şükür elhamdülillah bu da bize yeter. 30 yıldır bu çocuklarımız için yaşıyoruz. Her şeyimizi onlara feda ettik" şeklinde konuştu.
Meme kanseri hastalığından dolayı ameliyat olduğunu anlatan Fırat, eşinin 3 yıldır kendisine ve çocuklarına baktığını sözlerine ekledi.
Duyuru
İnegöl Online mobil uygulaması güncellendi TIKLA HABERLER CEBİNE GELSİN