Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılan kemer köprü asırlara meydan okuyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılan kemer köprü asırlara meydan okuyor
18 Ara 2023 / Pzt 10:01
/ 1 Kez Okundu
| |

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen kemer köprü, asırlardır ilk günkü tarihi dokusuyla kendine hayran bırakıyor.

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen kemer köprü asırlardır tarihe tanıklık ediyor. Yaklaşık 5 asırdır ilk günkü mimarisini koruyarak yıllara meydan okuyan kemer köprü, tarihi dokusu ile kendisine hayran bırakıyor. 4. Murad’ın ilçede adına cami yaptırırken köprüyü de restore ettirdiği bilinen köprü, dron ile görüntülendi.

“Gerçekten çok güzel bir eser”
Tarihi köprüyü ziyaret eden Sıla Bıyıklı, “Bu köprüyü 1500’lü yılarda Kanuni Sultan Süleyman’ın yaptırdığı söyleniyor. Aynı zamanda 4. Murad’ın kendi adına cami yaptırırken bu köprüyü de tamir ettirdiği biliniyor. Köprüde 3 tane kemer bulunduğu için adını da kemerlerinden almıştır. Köprünün altından güzel bir çay akıyor. Burada insanlar, hayvanlar ve güzel su sesi var, insanı gerçekten çok büyülüyor. Köprü, kesme taşlardan yapıldığı için çok dayanıklı. Herkesin buraya gelip görmesini tavsiye ederim. Çünkü ilçenin merkezine de çok yakın. Gerçekten çok güzel bir eser” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.