Karadeniz’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan birçok yatırım Trabzon’a kazandırılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Karadeniz’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan birçok yatırım Trabzon’a kazandırılıyor
15 Mar 2018 / Per 17:28
/ 146 Kez Okundu
| |

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan birçok yatırımı Trabzon’a kazandırıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan birçok yatırımı Trabzon’a kazandırıyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar ilçesinin Çamoba Mahallesi’ndeki 103 dönümlük alanda yapımına başlanılan Trabzon Botanik, Karadeniz’de ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’da unutulmaya yüz tutmuş yerel mey ve türlerini de Trabzon Botanik’te yaşatmayı planlıyor. İnşa çalışmalarının hızla devam ettiği Trabzon Botanik’te, bahar mevsiminde gerçekleştirilecek ağaçlandırma çalışmaları için çok çeşitli cins ve tür ağaçlardan koleksiyon hazırlanıyor. Türkiye’nin genel florasındaki ağaç ve bitki türleri Trabzon Botanik’te yer alacağı gibi ayrıca kıtaların floralarını da bir araya getirmek için çalışmalara devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesinin, şehir merkezinin otopark sorununu çözüme kavuşturmak için yapım çalışmalarına başladığı Tam Otomatik Katlı Otopark Projesi de Karadeniz’de ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 milyon TL bedelle kamulaştırılan alanda Tam Otomatik Katlı Otopark’ın yapım çalışmalarına başlandı. Karadeniz’de bir eşi daha olmayan proje Türkiye örnekleri incelenerek hazırlandı.
Yapımı tamamlanan ve kısa süre önce hizmete alınan Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi de gerek işleyişi ve gerek büyüklüğü ile Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Doğada yaralı halde bulunan her türlü canlı Ortahisar ilçesinin Kendirli Mahallesi’nde bulunan Hayvan Bakım Merkezi’nde tedavi edilerek yeniden doğaya bırakılıyor. Karadeniz’de ilk ve tek olan hayvan Bakım Merkezi aynı zamanda Türkiye’deki en büyük merkez olma özelliğini taşıyor. Trabzon’daki merkezin bir benzeri ise Kocaeli ilinde bulunuyor.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede Trabzon’un tarihin her döneminde ilkleri barındırdığını söyledi. Trabzon’un ihtiyaçlarına cevap verebilmek için gerçekleştirdikleri birçok yatırımın Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olma özelliği taşıdığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Şehirde yapımı devam eden onlarca projemiz var. Trabzon Botanik, Tam Otomatik Katlı Otopark ve Hayvan Bakım Merkezi bölgemizde eşi olmayan eserler olarak öne çıkıyor. Şehrimize Bilim Merkezi kazandırmak için TÜBİTAK ve ilgili kurumlarımızla hazırlıklarımızı tamamladık. Şehrimizin marka değerine çok önemli katkılar sağlayacak olan Bilim Merkezi de bölgemizde ilk ve tek olacaktır. Trabzon’umuzu dünyanın sayılı şehirlerinden biri haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.