Kardeş Ülkeler Nevruz’u Keçiören’de kutladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kardeş Ülkeler Nevruz’u Keçiören’de kutladı
24 Mar 2018 / Cmt 11:00
/ 99 Kez Okundu
| |

Baharın gelişini temsil eden Nevruz, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY’un iş birliğinde Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kosova, Gagavuz Yeri, Başkurdistan, Saha Yakut, Tataristan, Tuva, Dağıstan, Kabardin Balkar’dan gelen konuk sanatçıların katılımıyla kutlandı

Baharın gelişini temsil eden Nevruz, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY’un iş birliğinde Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kosova, Gagavuz Yeri, Başkurdistan, Saha Yakut, Tataristan, Tuva, Dağıstan, Kabardin Balkar’dan gelen konuk sanatçıların katılımıyla kutlandı.
Necip Fazıl Sahnesi’nde düzenlenen Nevruz programında Başkan Ak ve protokol heyetindekiler, program öncesi yakılan Nevruz ateşinin üzerinden sırayla atlarken, örs ve çekiç yardımıyla da demir dövdü.

Nevruz, Türklerin ortak bayramı
Protokole, Nevruz’u temsilen rengarenk küçük kaplarda buğday, mısır ve nohut gibi tahıl yetiştirme geleneği olan semeni takdim edildi. Herkesin Nevruz’unu kutlayarak konuşmasına başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bahar ve kardeşlikte birleşme bayramı olan Nevruz’u kutlamak için Türk dünyasından gelen değerli dostlarımızla bir aradayız. Balkanlardan Orta Asya’ya kadar uzanan müşterek kültür coğrafyamızda, yüzyıllardan bu yana Türk bayramı olarak kutlanan Nevruz, hepimizin ortak değeri, ortak bayramıdır. Nevruz Bahar Bayramı, içerdiği güçlü anlamlarla barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrıdır. İnşallah yüzyıllar boyu bu bayramı kutlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Ak, sözlerini "Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız ve kenetlenmeye devam edeceğiz" diyerek noktaladı.
TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da Başbakan Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un destekleriyle 21 Mart’ta Kastamonu’da yaktıkları Nevruz ateşinin şimdi de Keçiören’i ısıttığını ifade ederek, "Türk dünyasının en doğusundan en batısına kadar renkli esintilerle Nevruz’u kutluyoruz. Her gününüz Nevruz gibi geçsin, huzur sürsün, ocağınız tütsün ve yuvanızdan huzur eksik olmasın" dedi.
Türk Dünyasından Gelen Halk Dansları ve Müzik Topluluklarının sahne aldığı programda izleyenlere karanfil ve minyatür kıl çadır dağıtıldı.
Nevruz Programına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra Türkmenistan Büyükelçisi İşankuli Amanlyev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Şükrü Özek, MHP Keçiören İlçe Başkanı Mustafa Sargın, Meclis Üyeleri, muhtarlar, şehit-gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.