Karni Deresi Rekreasyon projesi tamamlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Karni Deresi Rekreasyon projesi tamamlandı
08 Oca 2018 / Pzt 14:16
/ 53 Kez Okundu
| |

MUŞ (İHA) – Muş’ta 86 bin metrekare kapasite ile kentin en büyük sosyal aktivite merkezi olma özelliğini taşıyan Karni Deresi Rekreasyon projesi tamamlandı

MUŞ (İHA) – Muş’ta 86 bin metrekare kapasite ile kentin en büyük sosyal aktivite merkezi olma özelliğini taşıyan Karni Deresi Rekreasyon projesi tamamlandı.
Projeyle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, belediye tarafından hazırlanan ve bir kısmı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Karni Deresi Sosyal ve Kültürel Rekreasyon projesinin, uzun bir süre üzerinde çalıştıkları ve taahhüt ettikleri projeler arasında yer aldığını söyledi. Projeyi tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Feyat Asya, "Projemizle, Karni Deresi ıslah edilerek halkımız için modern bir mesire alanı haline getirildi. Halkımızın doğa ile baş başa vakit geçireceği, modern bir sosyal aktivite merkezi haline getirdik" dedi.
Muş’ta yeşil alan sorununun çok fazla olduğunu ve bu sorunu gidermek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Asya, Karni Deresi Uygulama projesi ile Muş için cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal aktivite alanını hayata geçirdiklerini söyledi. Asya, "Atıl halde bulunan Karni Deresi’ni Muş’a kazandırarak, modern bir kent ve yaşanabilir bir Muş için cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal alanını hayata geçirdik. Karni Deresi Uygulama projesi içerisinde yer alan kafeteryalar, çocuk oyun alanları, kamelyalar, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor oyun alanları, halı saha, basketbol sahası, havuz, büfeler, anfi-tiyatro halkımıza hizmet verecek. 86 bin metrekare alana sahip olan projeyle Muş bölgenin en modern, en büyük mesire ve sosyal aktivite alanına sahip oldu" ifadelerini kullandı.
Bölgenin isminin Lale Vadisi Parkı olarak belirlendiğini de hatırlatan Başkan Asya, "2018 yılının ilk meclis toplantısında bu yatırımımıza uygun bir isim vermeyi kararlaştırdık. Yaptığımız görüşmeler neticesinde bu bölgeye Lale Vadisi Parkı ismini oybirliği ile aldık" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.