’’Kars, turizm potansiyeli yüksek olan illerimizden bir tanesi’’

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
20 Eki 2017 / Cum 08:56
/ 24 Kez Okundu
| |

İstanbul’da düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Günlerine katılan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, ’’Kars, turizm potansiyeli yüksek olan illerimizden bir tanesi’’ dedi

İstanbul’da düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Günlerine katılan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, ’’Kars, turizm potansiyeli yüksek olan illerimizden bir tanesi’’ dedi.

Bu sene 2’ncisi düzenlenen ve 22 Ekim tarihine kadar sürecek olan Kars, Ardahan, Iğdır Günleri Beylikdüzü 15 Temmuz Meydanı’nda başladı. Etkinlikte Kars, Ardahan, Iğdır yöresine ait peynir çeşitleri, bal ve yöresel lezzetler tanıtılıyor. Bölgenin kültürü tanıtılırken, yine bölgesini simgeleri olan minyatürler sergileniyor. Etkinliğin ilk gününde çok sayıda siyasetçi ve belediye başkanları çadırı ziyaret etti. Kars Belediyesi de kurdukları stant ile etkinlikte yer aldı. Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta etkinlik hakkında bilgiler verdi. Başkan Karaçanta, Kars’ın tarım ve hayvancılığı yanı sıra turizm potansiyeline dikkat çekti.

’’Kars’ı merak eden herkesi belediye başkanı ve belediye çalışanları olarak ağırlamak istiyorum’’
Etkinlik hakkında bilgi veren Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, ’’Ankara’dan sonra bu yıl içinde yapmış olduğumuz 2’nci etkinliğimiz. 19 ve 22 Ekim tarihleri arası Kars, Ardahan, Iğdır’ı tanıtabilme adına Kars Belediyesi olarak yerimiz aldık. Bu süreç içerisinde gücümüz yettiği kadar minyatürlerimiz, ketemiz, balımız ve kaşarımızla ilimizi tanıtmaya çalışacağız. En önemlisi Kars o kadar farklı bir yer ki tarım ve hayvancılığı bir tarafa bırakın turizm potansiyeli yüksek olan illerimizden bir tanesi. Şehrimiz burada tanıttığımızla kalsın istemiyorum; tüm hemşerilerimizi, Kars’ı merak eden herkesi belediye başkanı ve belediye çalışanları olarak ağırlamak istiyorum. Kars’ı gezsinler, görsünler sonra gittikleri yerde Türkiye’yi gezdik ve gördük desinler. Çünkü Kars öyle bir yer. Buram buram tarih kokan ve bulunduğu coğrafya gereği çok önemli konumda olan, stratejik ve ekonomik bakımdan istikrarlı şehir diyebileceğimiz çok önemli şehirlerimizden bir tanesidir. Dolayısıyla Kars, mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli. Herkesin her zaman imkanı olmuyor, herkes gelip yerinde göremiyor. Dolayısıyla bizde Kars’ı merak eden hemşerilerimize ve herkese bu şekilde minyatürle, ketemizle, kaşarımızla, balımızla ve Kars tanıtım rehberimizle bir şekilde Kars’ı anlatmaya çalışıyoruz.

Öte yandan etkinliğe katılan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kars Belediyesi’nin standını da ziyaret etti. Gürsel Tekin, Ekrem İmamoğlu ve Murtaza Karaçanta bir süre burada sohbet etti.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.