Kars Valisi Ziya Polat’ın Sarıkamış Şehitlerini anma mesajı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kars Valisi Ziya Polat’ın Sarıkamış Şehitlerini anma mesajı
22 Ara 2023 / Cum 10:13
/ 1 Kez Okundu
| |

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Sarıkamış Harekatının 109’uncu yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Polat, yayımladığı mesajında, “Sarıkamış Harekatı, 22 Aralık 1914 günü başlayıp, 05 Ocak 1915 gününe kadar süren ve hüzünle sona eren, Birinci Dünya Savaşı’nın önemli dönüm noktalarından biridir. Sarıkamış, Türk harp tarihinin önemli muharebelerine sahne olmuş, ordumuz, çok ağır şartlar altında yapılan bu muharebede hem düşmanla hem de soğuk kış şartlarına karşı kahramanca savaşmıştır. Sarıkamış, bütün imkansızlıklara ve karakışa rağmen Türk askerinin vatanını korumak için inançla ve azimle verdiği mücadeleye tanıklığa davet eden bir hüznün hikayesidir” dedi.
Tarih bir ordunun, ne böyle insanüstü bir çabayla savaştığını yazmıştır, ne de bir dağın yamacında donarak şehit olduğunu yazmıştır diyen Polat, mesajında şu ifadelere yer verdi.
“Sarıkamış’a “Şehitsen, secdeler yüce ruhuna der, yer Allah-u Ekber, gök Allah-u Ekber” marşıyla uğurlanan Mehmetler, mevcudunun yüzde 90’ını kaybettiği halde savaşa devam etmiş, 15 gün süreyle ecdadına yakışır büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneği göstermiştir. Bu aslında yenilgi değil, kendini feda etmenin destanıdır. Sarıkamış cennet kokar bu günlerde. Şehitlerin düştüğü toprak, başka dost olur insana. Yüreğini dayar karlı toprağına ve sanki fısıldaşır sarıçamlar ile. Rabbin muştusu ile teselli bulur seyredenler. Kahramanlığın, kardeşliğin, gayretin, büyük bir azmin destanı olan Sarıkamış Harekâtının 109’uncu yıl dönümünde; donarak, hastalığa yenik düşerek, göğüs göğse çarpışarak şehit düşen ve kefenleri bembeyaz karlar olan Sarıkamış Şehitlerimiz başta olmak üzere vatan uğruna, millet uğruna, şanlı al bayrak uğruna canlarından geçerek Hakk’a yürüyen, bu kutsal toprakları bizlere vatan kılan tüm Şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.