Kars’ta Açık Kapı’da sorunlar çözüm buluyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kars’ta Açık Kapı’da sorunlar çözüm buluyor
15 Tem, 2023 / Cmt 10:12
/ 25 Kez Okundu
| |

İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, vatandaş taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla hayata geçirilen Açık Kapı Projesi çerçevesinde Kars Valiliği bünyesinde kurulan Açık Kapı Şube Müdürlüğü faaliyetlerini sürdürüyor.

Kars Valiliği giriş katında hizmet vermeye devam eden Açık Kapı Şube Müdürlüğü’ne bizzat gelerek veya elektronik ortamda yapılan vatandaş başvuruları açık kapı sorumluları tarafından elektronik sisteme kaydedilip konusu gereği ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirilerek 7 iş günü içinde cevaplandırılmakta olup SMS yoluyla başvuru sahibine bilgilendirme yapılıyor.
İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının Açık Kapı Birimlerinin bilinirliğini artırmak, halkla ilişkilerini kuvvetlendirmek ve vatandaş başvurularının yerinde alınması amacıyla belirlediği hedef program çerçevesinde Haziran ayı içerisinde Kars’ın yoğunluklu 9 noktasında tanıtım standı açarak vatandaşlara Açık Kapı Birimlerinin işleyişine yönelik tanıtım etkinlikleri yapıldı.
2023 yılının ilk 6 ayından toplam 9 bin 594 başvurun alınıp yüzde 99.98’inin sonuçlandırıldığı Açık Kapı ’ya başvuruların; yüzde 30’u yüz yüze, yüzde 67 türkiye.gov.tr’ den, yüzde 3’ü de internet üzerinden yapılmış olup faaliyete geçtiği 2018 yılında bu tarafa 34 bin 220 başvuru alınıp sonuçlandırıldı.
Açık Kapı, Milletin Kapısı sloganıyla şikayet, talep ve önerisi olan tüm vatandaşları sorunlarına çözüm ortağı olabilmek adına valilik giriş katında hizmet veren Açık Kapı Şube Müdürlüğüne müracaat edebilir.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.