Kaymakam Büyüknalçacı gıda zehirlenmesindeki son gelişmeleri aktardı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kaymakam Büyüknalçacı gıda zehirlenmesindeki son gelişmeleri aktardı
14 Mar 2018 / Çar 12:40
/ 88 Kez Okundu
| |

Aydın’ın Karacasu ilçesinde, dün öğlen yedikleri yemekten zehirlendikleri iddiasıyla hastanelere sevk edilen 180 öğrencilerden büyük bölümünün bu sabah itibariyle taburcu edildiği, 12 öğrencinin ise tedavilerinin sürdüğü öğrenildi

Aydın’ın Karacasu ilçesinde, dün öğlen yedikleri yemekten zehirlendikleri iddiasıyla hastanelere sevk edilen 180 öğrencilerden büyük bölümünün bu sabah itibariyle taburcu edildiği, 12 öğrencinin ise tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
Karacasu Mesleki Eğitim Merkezi’nde pişirilen yemekten yiyen ve gıda zehirlenmesi şüphesi ile sağlık kuruluşlarında tedavisi devam eden öğrencileri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise inceleme ve soruşturma süreci başlattıklarını ifade etti. Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ve Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı öğrencileri tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ettiler.
Dün öğleden sonra gerçekleşen gıda zehirlenmesi ile ilgili gün boyu rakamlar değişirken bu sabah Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı Nazilli ve Karacasu’daki hastanelerde tedavi gören öğrenci sayısındaki son rakamı yemekleri hazırlayan aşçı da dahil olmak üzere 280 olarak açıkladı.
Kaymakam Nalçacı, bu rakam içerisinde çok az sayıda mükerrer kayıtların olması ihtimali olduğunu, etkilenen ve resmi kayıt altına alınan sayının ise 180 olduğunu belirtti. Ve bu tür zehirlenmelerde ise 24 saatte rakamın artabileceği ihtimalinin de bulunduğunu, taşımadan yararlanan ve yemekten yiyen toplam öğrenci sayısının ise bin 100 olduğunu da sözlerine ekledi.
Nalçacı, yemeklerin hazırlandığı Mesleki Eğitim Merkezinde 7 yıldır taşımalı eğitim için yemek pişirildiğini ve düzenli olarak denetlendiğini, kendisinin de sık sık burada öğrencilerle yemek yediğini de belirtti.
Yemeklerden alınan numuneler ise incelenmek üzere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol laboratuarına gönderildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.