Kayseri TTB Başkanı Per: “Afrin’deki halk sağlığı problemi giderildi”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kayseri TTB Başkanı Per: “Afrin’deki halk sağlığı problemi giderildi”
19 Mar 2018 / Pzt 16:42
/ 38 Kez Okundu
| |

Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Gevher Nesibe Teşvik Ödülleri Töreninde konuşan Türk Tabipler Birliği (TTB) Kayseri Şube Başkanı Hüseyin Per, “Merkezimizin Afrin görüşüne katılmıyoruz

Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Gevher Nesibe Teşvik Ödülleri Töreninde konuşan Türk Tabipler Birliği ( TTB) Kayseri Şube Başkanı Hüseyin Per, “Merkezimizin Afrin görüşüne katılmıyoruz. Dün itibariyle Afrin’deki halk sağlığı problemi giderilmiş oldu” dedi.

Tıp Fakültesi Derslikleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, TTB Kayseri Şube Başkanı Per’in yanı sıra, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu ve Tıp Fakültesi öğretim elemanları ile öğretim üyeleri katıldı.

“Merkezimizin Afrin düşüncesine katılmıyoruz ama Türk isminin kaldırılmasının karşısındayız”
Açılış konuşmasını yapan Per, Türk Tabipleri Birliğinin Afrin ile ilgili olarak, ‘Bu bir halk sağlığı problemidir’ şeklinde bir açıklamasına atıfta bulundu ve “Dün itibariyle Afrin’deki halk sağlığı problemi giderilmiş oldu. Münbiç ve diğer yerlerde de halk sağlığı probleminin giderilmesini umuyoruz. Türk Tabipler Birliğinin yapmış olduğu açıklamaların tamamıyla karşısındayız, reddediyoruz. Ancak Türk Tabipler Birliğinin başındaki Türk ifadesinin de kalması gerektiğini düşünüyor ve talep ediyoruz. Kaldırılmasının doğru olmayacağını söylüyoruz” diye konuştu.

“Türkiye sağlık turizminde çok büyük aşama kaydetti”
Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında, sağlık personelinin çalışma koşullarına ve Türkiye’nin sağlık alanında kaydettiği ilerlemelere değindi. Türkiye’nin son yıllarda sağlık alanında gelişmelerle birlikte sağlık turizminde hatırı sayılır ülkelerden biri haline geldiğini belirten Prof. Dr. Güven, “Zaman içerisinde, başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanları şiddet maruz kaldılar, öldürüldüler veya darp edildiler. İnşallah bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamayacağımızı ümit ediyorum. Ülkemizde sağlık alanında büyük gelişmeler var. Birkaç yıl önce hastanelerin durumunu düşünüyorum ve şu anda geldiğimiz noktada yapılan modern hastaneler, ulaşılan hekim sayısı ve sağlık çalışanları sayısı ile sahip olunan imkanları düşünüyorum; gerçekten Türkiye çok büyük yol aldı. Dünyada da bir sağlık üssü haline geliyor. Beraberinde bir çok ülke için hekim de yetiştiren bir ülke haline geldi. Erciyes Üniversitesi de bu kapsamda, kurulduğu yıldan bu yana 6 bin hekim, 3 binin üzerinde uzman yetiştirmiş bir kurum. Bu rakamın içerisinde başka ülkelerden de kardeşlerimiz, dostlarımız yer alıyor. Onlar da ülkelerine döndüler ve hizmet ediyorlar” dedi.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin yüzde 5’i araştırmalarda aktif
Erciyes Üniversitesinin araştırma üniversitesi olmasının avantajlarından söz eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu ise, “Üniversitemiz geçen yıl ülkemizin 10 araştırma üniversitesinden biri seçilmiş, fakültemiz de 1 Ocak’tan itibaren ikinci kez akredite edilmiştir. Bu, bizim için çok büyük bir onur ve kıvanç kaynağı olmuştur. Araştırma üniversitesinin fakültesi olarak en önemli hedeflerimizden biri de öğrencilerimizin araştırmaya yöneltilmesidir. Bu kapsamda Bilim İnsanı Yetiştirme Grubumuz çalışmalar yapmakta ve şu anda 80’in üzerinde öğrencimiz araştırmalarda aktif görev almaktadır. Ki, bu toplam öğrenci sayımızın yüzde 5’ine tekabül ediyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, 2018 Gevher Nesibe Teşvik Ödülleri kapsamında başarılı bulunan eser ve araştırma sahiplerine ödülleri takdim edildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.