Kayseri’nin Ekolojik İlçeleri Projesi uygulamaya konuldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kayseri’nin Ekolojik İlçeleri Projesi uygulamaya konuldu
07 Mar 2018 / Çar 09:01
/ 30 Kez Okundu
| |

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği ortaklığında ’Kayseri’nin Ekolojik İlçeleri Projesi’nin uygulamaya konulduğunu açıkladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği ortaklığında ’ Kayseri’nin Ekolojik İlçeleri Projesi’nin uygulamaya konulduğunu açıkladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, konu hakkında yaptığı açıklamasında, "Avrupa Birliğince sözleşme makamı olan Merkezi Finans İhale Biriminin denetim ve kontrolünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının faydalanıcı kurum olduğu “İklim değişikliği alanlarında ortak çabaların desteklenmesi projesi” Ülke çapında, Türkiye’de ortak iklim değişikliği etkilerini azaltma çabalarını güçlendirmek için, kamu farkındalığını ve paydaş kapasitesini artırmak suretiyle, AB iklim politikası ve mevzuatına kademeli olarak uyum sağlanmasını amaçlamaktadır" dedi.
"Bu kapsamda, Kayseri il Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneğince “ Kayseri’nin Ekolojik İlçeleri Projesiuygulamaya konulmuştur" diyen Kayacan şu bilgileri verdi:
"Sekiz ay süre ile uygulanacak olan projenin amacı; proje alanındaki ilçe ve köylerde halkın iklim değişikliği konusundaki farkındalığının arttırılması, iklim değişikliği eylemi için gerekli ortak çabalar konusunda, paydaş kapasitesinin arttırılması, köylerde organik tarım eğitimi ve uygulanması ile seçilen alanlarda, organik tarım hakkında farkındalık arttırılmasının gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Proje de yer alan Yahyalı İlçesi Merkez, Dikme ve Yerköyde, Yeşilhisar İlçesi Merkez, Derbentbaşı, Güzelöz, Başköy ve Kavak mahallelerinde, Melikgazi Yeşilyurt ve Kocasinan Cırgalan mahallelerinde organik tarımın iklim değişikliğinin azaltılmasına olumlu etkileri, organik sebze ve baklagil tarımı gibi konularda bir günlük eğitimler yapılmış, bu konularda üreticilerin sorularına cevap verilmiştir. Yine bu proje kapsamında, çiftçilerin bu konudaki bilgilerini güçlendirmek için uygulamalı çalışmalara yer verilecek, organik nohut tohumu, belirlenen örnek çiftçilere dağıtılarak, proje hedeflerine katkı sağlanacaktır. Organik tarımsal üretime ilgi duyan çiftçilere benimsetilmesi sağlanacaktır. Projenin tanıtımı amacıyla 3500 afiş ve posterin dağıtımı yapılmıştır. Proje faaliyetleri izleme ziyaretleri ile takip edilmekte projede yer alan aktiviteler iş planına göre gerçekleştirilmektedir. Yine projede yer alan organik tarım çalıştayı, tarla günü, çiftçi gezisi iyi tarım uygulamaları gerçekleştirilecek, 200 adet organik tarım kitapçığının hazırlanması sağlanacaktır. Proje, teknik ve mali raporlarının hazırlanmasıyla sonlandırılacaktır."



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.