Kayyum atanan Bismil Belediyesinden dar gelirli 3 aileye ev

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kayyum atanan Bismil Belediyesinden dar gelirli 3 aileye ev
16 Ara 2017 / Cmt 11:23
/ 91 Kez Okundu
| |

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç talimatları ile biri şehit ailesi olmak üzere dar gelirli 3 aileye ev yapılıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediye Başkanlığına gör evlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç talimatları ile biri şehit ailesi olmak üzere dar gelirli 3 aileye ev yapılıyor.
Bismil Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen proje ile biri şehit ailesi olmak üzere dar gelirli 3 aileye yapılan evlerin inşaat çalışmaları d evam ediyor. İlçeye bağlı Aralık, Esentepe ve Köseli mahallelerinde ikamet eden ve evleri yıkık olan 3 dar gelirli aileye Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç’in talimatıyla yardım eli uzatıldı. Arsası ailelere ait olan evler, 150 metrekare betonarme 3 oda, salon, banyo ve mutfaktan oluşacak şekilde inşa ediliyor. Ailelerin en kısa zamanda yeni evlerinde oturacaklarını söyleyen Başkan Gülenç, “İlçemizde maddi durumları iyi olmayan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı heyetince tespit edilen Hanım Yüksekdağ, Abdullah Karakoç ve Remziye Yusufoğlu adlı şahıslara ev yapıyoruz. Vakıf tarafından tespit edilen bu hanelerde yapılan ziyaret ve kontrollerde maddi imkansızlıklar içerisinde oldukları belirlenmiştir. Yıkık bir oda ve bir salonlu yerde oturdukları tespit edildi. Bu şahıslara soysal d evlet anlayışı uygulaması içerisinde ev yapılıyor” dedi.
Belediye olarak sosyal yardımlara çok önem verdiklerini söyleyen Başkan Gülenç, “Kendi evlerinde oturan bu ailelerin mutluluklarını gördüğümüzde biz de d evlet olarak mutlu oluyoruz. Bundan sonra daha güzel, daha mutlu bir yaşam görmelerini temenni ediyoruz. İlçemizde tespit edilecek olan gerçek mağdurlara ev yapmayı uygun buluyoruz. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Dar gelirli ailelerden olan Hanım Yüksekdağ ise, başvuru sonucu yapılan incelemenin ardından kendisine yardım yapıldığını belirterek, “Belediye Başkanımız Turgay Gülenç’e teşekkür ederim. Evimiz 150 metrekare üzerinde 3 oda, banyo, salon ve mutfaktan oluşmaktadır. Daha önce yıkık bir evde oturuyorduk. İnşaallah en kısa zamanda çocuklarımızla beraber yeni evimizde oturacağız. Başta Kaymakam olmak üzere herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.