Kazalara sebep olan asfaltlama çalışmaları hızlandırılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kazalara sebep olan asfaltlama çalışmaları hızlandırılacak
13 Eki 2017 / Cum 15:25
/ 67 Kez Okundu
| |

Yalova-Kocaeli yolundaki asfaltlama çalışmaları sebebiyle peşpeşe meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi öldü, 11 kişi yaralanırken, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Karayolları 1

Yalova-Kocaeli yolundaki asfaltlama çalışmaları sebebiyle peşpeşe meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi öldü, 11 kişi yaralanırken, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’ne çalışmanın bir an önce bitirilmesi talimatını verdi.
Yalova-Kocaeli yolundaki kazalar İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme geldi. Kamu Özel Sektör Ortaklığı 1. Bölge Müdür Erdoğan Dedeoğlu, "Yalova ilinde toplam 3 projemiz bulunuyor. Yalova-Altınova-Karamürsel devlet yolu onarımı. 30 kilometrelik bir yolu kapsıyor. Çiftlikköy yolu onarım işi ve Yalova-İzmit arası otoyol bakım onarım işinin uzunluğu da 86 kilometre. Bu projelerin toplam bedeli 39 milyon TL’dir. Yine bu projeler kapsamında 370 bin TL’lik kamulaştırma gerçekleştirilmiştir. Yine yap-işlet-devret modeli ile inşa edilen, 405 kilometre olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun da 10 kilometrelik kısmı tamamlandı. 6.8 milyar dolar olan projede 5.3 milyar dolarlık yapım işi gerçekleştirildi. Bunun yaklaşık yüzde 32’lik kısmı, bin 741 milyar doları Yalova ilindeki çalışmalara harcandı. 2 bin 224 milyar dolarlık kamulaştırma gerçekleştirildi. Bunun yüzde 25’i, yani 356 milyon TL’si proje kapsamında Yalova ilinde harcandı. Yalova sınırları içerisinde 27 kilometrelik otoyol yapıldı" dedi.
Vali Tuğba Yılmaz’ın talimatını ileten Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, "Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan Yalova’dan Karamürsel’e kadar uzanan yolda asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Ancak burada bir gecikme mi var bilmiyorum. Bu yolda art arda 2 trafik kazası yaşandı. 1 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı. Bu kazaların büyüklüğüne bakıldığında ölü sayısı çok daha fazla olabilirdi. Valimiz o yolun hızla tamamlanmasını istiyor" dedi.
Kamu Özel Sektör Ortaklığı 1. Bölge Müdür Erdoğan Dedeoğlu, çalışmaların hızlandırılması için müteahhit firmaya gerekli ikazda bulunacaklarını vurguladı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.