Kentsel dönüşümde evlerde cami de yıkıldı, sadece minare kaldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kentsel dönüşümde evlerde cami de yıkıldı, sadece minare kaldı
29 Ara 2022 / Per 09:27
/ 30 Kez Okundu
| |

Adana’da bir mahallede başlatılan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde evlerle birlikte bir cami de yıkılırken, sadece minarenin kalması ilginç bir görüntü oluşturdu.

Yüreğir Belediyesi tarafından Şehit Erkut Akbay Mahallesinin bir kısmında yağmur yağdığında sürekli su baskını olması ve vatandaşların hayati tehlikesi bulunmasından dolayı kentsel dönüşüm projesi başlatıldı. Proje çerçevede evlerle birlikte mahallede bulunan bir camide yıkıldı. Ancak yıkımı gerçekleştiren ekipler caminin minaresini bıraktı. Camisi yıkılıp minaresi yıkılmayınca ortaya ilginç bir görüntü çıktı.
Mahalle sakinlerinden Seyran Aşmaz, minarenin yıkımı yapılması halinde yıkılmayan evlere zarar vereceği düşünüldüğü için kaldığını, yıkımın tamamen yapılmasının ardından minarenin de yıkılacağını söyledi.
Başka bir mahalle sakini Selim Koç ise minarenin sağlam olduğunu yıkım bittikten sonra evler yapılırken, minarenin yanına cami yapılacağını bu nedenle minarenin yıkılmadığını ileri sürdü.
Yetkililer de minarenin sağlam olduğunu yeni evler yapılırken cami de yapılacağını bu minarenin kullanılacağını ifade etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.