Keskin: “Kadının adı var, kendisi yok”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Keskin: “Kadının adı var, kendisi yok”
08 Mar 2018 / Per 15:24
/ 16 Kez Okundu
| |

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimlerinde beyaz listeden 6

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimlerinde beyaz listeden 6. grup adayı olan İşk adını Şerife Keskin, 8 Mart’ın Dünya K adınlar Günü’nün bir kutlama ve eğlence günü olm adığını aksine k adınların sorun, düşünce ve projelerinin dile getirilmesi gereken bir gün olduğunu söyledi.
8 Mart Dünya Emekçi K adınlar Günü’nün son yıllarda gittikçe bir tür sevgililer günü t adında kutlanmaya başlandığını ve gerçek anlamından uzaklaştırıldığını anlatan Keskin, “Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları ve Ana Hürriyetleri Koruma Sözleşmesi, K adına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW) gibi uluslararası sözleşmelere de taraf olan Türkiye’de birçok yeni kanun her ne kadar yürürlüğe girmiş ise de bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de maalesef sadece mevzuat, k adınların yaş adığı mağduriyetleri engellemeye yetmemektedir” dedi.
Dünya genelinde k adınların erkeklere oranla yüzde 25-50 düşük ücretle çalıştırıldığını anlatan Keskin, “K adınlar iş hayatında, aldıkları düşük ücretlerle ikinci sınıf çalışan olmakt adırlar. Bu ve buna benzer örnekler verirsek, ilimizde birçok firmada söz sahibi olan erkekler, aslında k adınlar üzerine kayıtlı firmalarla iş yapmakt adırlar. Birçok firmanın resmi yetkilisi k adınlarımızdan oluşmakt adır. DTSO’da k adın üye sayımız birçok ilden daha fazl adır. Durum böyle olmasına rağmen sivil toplum örgütlerinde ve meslek komitelerinde bile k adın aday sayısı yok denilecek orand adır” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.