KESOB Başkanı Övünç’ten Gazeteciler Günü kutlaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
10 Oca 2018 / Çar 10:27
/ 53 Kez Okundu
| |

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü yazılı bir açıklamayla kutladı

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ( KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü yazılı bir açıklamayla kutladı.
Başkan Övüç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır.
Düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olan, sorunları gündeme taşıyarak kamu görevlilerinin çalışmalarına yardımcı olan, bilgi ve haber akışını sağlayarak toplumun bilgilenme ve aydınlanması konusunda önemli bir görevi yerine getiren basın, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel basının yanı sıra, teknolojik gelişmeler doğrultusunda da etkinliğini her geçen gün arttırmaktadır. Basın ahlâk esasları çerçevesinde doğru ve tarafsız davranarak en hızlı şekilde halkın haber alma ihtiyacını gideren, halkın talep ve beklentilerini idarecilere yansıtarak kamu görevini yerine getiren basın mensupları her türlü takdiri hak etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişmesine katkı sağlayan, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması noktasında doğru, tarafsız ve ilkeli haber anlayışını benimsemiş, değerli basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.