KGM’den Antalya-Kemer-Kumluca yoluna ilişkin açıklama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
KGM’den Antalya-Kemer-Kumluca yoluna ilişkin açıklama
15 Mar 2018 / Per 17:38
/ 43 Kez Okundu
| |

Karayolları Genel Müdürlüğü, Antalya-Kemer-Kumluca yolunun 75’inci kilometresinde meydana gelen heyelan ve sonrasında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin açıklama yaptı

Karayolları Genel Müdürlüğü, Antalya-Kemer-Kumluca yolunun 75’inci kilometresinde meydana gelen heyelan ve sonrasında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin açıklama yaptı.
KGM’den 25 Şubat 2018’de Antalya-Kemer-Kumluca yolunun 75’inci kilometresinde meydana gelen heyelan ve sonrasında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, "Söz konusu heyelan, 2x1 şeritli eski yol ve çalışma yapılan yeni yol dolgusu altında meydana gelmiştir. 300 metrelik kesimi etkileyen toprak kayması, ilk tespitlere göre son 10 günde meydana gelen aşırı yağışların etkisiyle yaşanmıştır. Bölgedeki aşırı yağış nedeniyle söz konusu yol heyelandan 24 saat önce trafiğe kapatılarak servis yoluna aktarılmış, bu sayede heyelan sırasında can ve mal kaybı yaşanmamıştır" denildi.
Araç trafiğinin ilk etapta Olimpos Kavşağı-Adrasan-Kumluca güzergahına yönlendirildiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Olimpos Kavşağı’ndan Adrasan’a giden güzergahın yaklaşık 4. kilometresinden Yazır köyü içinden Belen köyüne bağlayan 6,5 kilometrelik kesimde yol iyileştirme ve bitümlü sıcak karışım çalışmaları bugün itibari ile çalışmalar tamamlanmış olup, yol trafiğe açılmıştır. Göçük meydana gelen kesimde yeniden geçişin sağlanması amacıyla sondaj ve projelendirme çalışmalarına başlanmış, 5 adet sondaj makinesi ile zemin tetkik çalışmaları devam etmektedir. Sondaj ve proje çalışmaları 20 Nisan’a kadar tamamlanarak imalat çalışmalarına başlanacaktır. Takribi imalat süresi 3 ay olarak öngörülmektedir."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.