Kıbrıs Türkleri, Avustralya’daki 70. yılını kutlamaya hazırlanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
31 Oca 2018 / Çar 16:34
/ 23 Kez Okundu
| |

Kıbrıs’tan Avustralya’ya 1947 yılında göç etmeye başlayan Kıbrıs Türkeri, ülkedeki 70

Kıbrıs’tan Avustralya’ya 1947 yılında göç etmeye başlayan Kıbrıs Türkeri, ülkedeki 70. yılını kutlamaya hazırlanıyor.
Kıbrıs’tan Avustralya’ya 1947 yılında göç etmeye başlayan Kıbrıs Türkleri, 5 Ekim 1967 tarihinde Türkiye ve Avustralya arasında imzalanarak ilk göçlerin yapılmaya başlandığı göç antlaşmasının 50. yılı münasebetiyle bir dizi faaliyet ve etkinlik düzenleyecek.
Pek çok alanda çok kültürlü Avustralya’ya önemli katkı sunan, emeği, tecrübesi, kültürü, sanatı, milli ve manevi değerleriyle zenginlik ve renk katan Avustralya’da yasayan Türkler, düzenlenecek faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunulması, etkinlikler hazırlanması ve eşgüdüm sağlanması amacıyla çok sayıda derneğin katılımıyla Victoria Eyaleti’nde 70. Yıl ve 50. Yıl komitesi kurdu. Komitenin amacı 2018’de Türk Derneklerinin yapacağı etkinliklerin duyurularını internet sitesi ve sosyal medya aracılığı ile yayımlamak, dernekler arası koordinasyonu sağlamak ve birçok derneğin katılımıyla etkinlikler düzenlemek olacak.
Mart ayında başlayacak ve 1 yıl boyunca sürecek etkinliklerin coşkulu geçmesi ve Avustralya’da yasayan Türkleri bir araya getirmesi bekleniyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.