Kırklareli’nde engelliler için el sanatları kursu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kırklareli’nde engelliler için el sanatları kursu
28 Şub 2018 / Çar 15:14
/ 55 Kez Okundu
| |

Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği (KEUSD) tarafından, engelliler için el sanatları kursu açıldı

Kırklar eli Eng elliler Umut Spor Kulübü ve Derneği (KEUSD) tarafından, elliler" href="/tag/eng elliler/">eng elliler için el sanatları kursu açıldı.
Kırklar eli Eng elliler Umut Derneği çalışmalarıyla 12 zihins el eng elli 4 tane down sendromlu çocuğa eğitim vermek amacıyla el sanatları kursu açıldı.
Hem sosyalleştirmek hem de kaynaştırmak adına okullardan faydalanamayan, evde yalnız oturan çocuklara yeni bir pencere açmak için el sanatları kursunu açtıklarını ifade eden Kırklar eli Eng elliler Umut Derneği Başkanı Nihal Bircan, "Kırklar eli Eng elliler Umut Derneği olarak 12 tane zihins el eng elli 4 tane down sendromlu çocuğumuza el sanatları kursu açılmıştır. Halk eğitim üzerinden öğretmenliğini kendim yapacağım. Hem sosyalleştirme adına hem kaynaştırma adına okuldan faydalanamayan evde yalnız oturan çocuklarımızı hayata kazandırmak için bu tür kurslar düzenlemeyi planladık" dedi.

El Sanatları kursunun sonunda yapılan çalışmalar festivallerde sergilenecek
Amaçlarının yaptıkları ürünleri sergilemek olduğunu ifade eden Başkan Bircan, "Birçok çocuğumuz Üsküp’ten Kızılcıkdere’den Kavaklı’dan kursumuza g eliyor. Bu konuda b elediye başkanlarımız çok yardımcı oldular. Hem servis konularında hem de maddi anlamda derneğimize yardımcı olmaya çalıştılar. Amacımız yaptığımız ürünleri sergilemek çocuklarımızı sosyalleştirmek çocuklarımızın da bizler gibi kendilerinin de bir şeyler başarabildiğini görebilmesini sağlamaktır. El Sanatları kursumuz sabah 10.00’da başlayıp 16.00’ da sona eriyor. Kursumuz 8 saat olup 2 saat ara olarak değerlendireceğiz. Bu faaliyetlerimizin yanı sıra günde 1 saat halk oyunları çalışmamız olacak. Hafta sonu Cumartesi günüde gençlik merkezinde bir çalışma gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz ki bir ekibimiz var onunla ilgili konser görüşm eleri yapıyoruz. Bu yıl yurt dışı düşünüyoruz" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.