Kitap Günleri’ndeki Afrin standı gelirleri şehit ve gazi yakınlarına gidecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kitap Günleri’ndeki Afrin standı gelirleri şehit ve gazi yakınlarına gidecek
12 Mar 2018 / Pzt 14:49
/ 22 Kez Okundu
| |

Bayrampaşa Belediyesi tarafından, bu yıl birincisi düzenlenen kitap günleri başladı

Bayrampaşa Belediyesi tarafından, bu yıl birincisi düzenlenen kitap günleri başladı. Kitap satışlarından elde edilen gelirin gazi ve şahit yakınlarına bağışlanacağı Afrin standına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Kitapse verler ile ünlü yazarların buluşmasını sağlayan Bayrampaşa Kitap Günleri, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in katılımıyla bir alış veriş merkezinde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Kitap tutkunları ile ünlü yazarları bir araya getiren kitap günlerinde yaklaşık bir milyon kitap ve bini aşkın çeşit bulunuyor. Başkan Aydıner kitap satışlarından elde edilen gelirin gazi ve şehit yakınlarına bağışlanacağı Afrin standından ilk kitabı alarak, kitap günlerinin açılını gerçekleştirdi. Bayrampaşa Belediyesi’nin çocuklara kitap okumayı aşılamak ve sevdirmek amacıyla düzenlediği kitap günlerine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Ünlü yazarların imza günleri ve söyleşilerinin de gerçekleşeceği kitap günleri 12 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Afrin standımızdan kitap alanlar, şehit aileleri ve gazilerimize bağış yapmış oluyor”
Kitap Günleri’nin ilk kitabını alarak açılışını gerçekleştiren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Tüm Bayrampaşa’nın öğrencileri, gençleri inşallah 12 gün boyunca sürekli buraya gelecekler. Okumak önemli bir şey, ilk emrimiz zaten biliyorsunuz. O nedenle yavrularımız da okuyacaklar bu kitapları ama en anlamlısı tabii ki Afrin ile ilgili. Afrin şehitlerimize ve gazilerimize bir stant açtık, oradan bir kitap alanlar bağış yapmış oluyorlar. Bu bağışlar da şehitlerimize ve gazilerimize gönderilecek. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“İnsanların okuması gerek”
Kitap Günleri’nde kitaplarını tanıtan Yazar Hasan Tarçın ise, “İnsanların okuması lazım, ben kendi kitaplarımı geliyorum fuarlarda tanıtıyorum ve bundan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. O kadar ilginç şeylerle karşılaşıyorum ki, mesela en yakın arkadaşımın kızıyla karşılaşıyorum o beni görünce ben bu kişiyi tanıyorum diyor ya da bu kitabın hikayesini biliyorum diyor o zaman tüylerim diken diken oluyor, mutlu oluyorum. ’Gazi Dedem’ en çok okunan kitabım, çok önemli bir kitap” dedi.

Kitap okumayı se venler gelmeli”
Kitap okumayı sevdiklerini ifade eden öğrenciler ise, “Gerçekten çok güzel bir fuar, kitaplar çok güzel hem de çok ucuz. Bence buraya gelebilirler, çok güzel kitaplar var. Ben en çok korku kitaplarını seviyorum, onlardan da alabilirler. Ben okumayı sevdiğim için geldim. İmzalı kitaplar da var, yazarlar da geliyor kitap okumayı se venler gelsin” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.