"Kitap Pembe Bir Dokunuş" etkinliği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
08 Mar 2018 / Per 15:06
/ 71 Kez Okundu
| |

Bilecik Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından "Kitap Pembe Bir Dokunuş" adlı bir etkinlik düzenlenirken, hava muhalefeti sonucu başlangıç saatinin erkene alınması, karardan haberi olmayan basın mensuplarını ortada bıraktı

Bilecik Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından "Kitap Pembe Bir Dokunuş" adlı bir etkinlik düzenlenirken, hava muhalefeti sonucu başlangıç saatinin erkene alınması, karardan haberi olmayan basın mensuplarını ortada bıraktı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında İl Halk Kütüphanesinde "Kitaba Pembe Bir Dokunuş" adında kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinlik saatini 13:45 olarak duyuran Bilecik Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, başlangıç saatini hava muhalefeti dolayısıyla yarım saat önceye aldı. Bu durum Bilecik’teki yerel ve ulusal basına haber verilmeyince, etkinliğe giden gazeteciler elleri boş döndü.
"Yağmur yayınca etkinliği öne aldık"
Konu hakkında görüşleri alınan Bilecik Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz, etkinliklerini hava muhalefeti dolayısıyla saatini geri çektiklerini söyledi. Ayrıca yaptıkları etkinlik hakkında bilgi veren Dengiz, "Bilecik Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kitap okuma farkındalık etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğimiz öncelikle kütüphanemizin önünde bulunan iki ağacın gövdelerinin hazımlarımızın el emekleriyle yaptıkları örtünün kaplanmasıyla başlamıştır. Daha sonra katılımcılarla birlikte kitap okunmuş ve etkinliğimiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Müzik Öğretmeni Ersin Kahraman tarafından çalıştırılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Ritim ve Perküsyon Grubu tarafından yapılan gösteri ile son buldu. Etkinliğe Hayme Ana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri ve İstiklal Mahallesi sakinleri başta olmak üzere halkımızdan katılım olmuştur. Etkinliğimizin amacı bugünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle kadının toplumdaki ve ailedeki gücünden faydalanarak kitap okumanın önemi ve kütüphane kullanma alışkanlığının yaygınlaştırılmasına dikkat çekmek bu konuda toplumda farkındalık oluşturmaktır. Kadının çevresini, toplumdaki yeri ve önemini fark etmesi kaderini çizmesi veya gerektiğinde değiştirmesi için kültürlü, bilinçli ve bilgili olması gerekir. Kütüphaneler ve kitaplar çocukları, eş ve arkadaşlarıyla birlikte gelerek ödünç kitap alabilir, akıl oyunları bölümümüzden yararlanabilir, sosyal ve kültürel gelişmesi için kullanabilirler. Çeşitli projelerini kütüphanemizde gerçekleştirebilirler. Kütüphanemizdeki binlerce kitap ve çok sayıda süreli yayın, oyuncak ve akıl oyunları, günlük yerel ve ulusal gazeteler ile hizmet veriyoruz. Ücretsiz olan bu hizmetlerden yararlanmak için tüm halkımızı kütüphanemize bekliyoruz. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, etkinliğimize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.