Konak, ’Kadın Dostu Kent’ ilan edildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Konak, ’Kadın Dostu Kent’ ilan edildi
02 Mar 2018 / Cum 11:07
/ 130 Kez Okundu
| |

Konak Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda belediyenin Mart ayı teması ’Kadın Dostu Kent Konak’ olarak ilan edildi

Konak Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda belediyenin Mart ayı teması ’Kadın Dostu Kent Konak’ olarak ilan edildi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kadınsız demokrasinin olmayacağını belirterek, “Kadınların toplumsal hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de eşit şekilde var olması gerekiyor” diye konuştu.
Konak Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yönetiminde yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülürken, belediyenin Mart ayı teması da belirlendi. İki yıldır devam eden uygulama kapsamında bu ayın teması ’Kadın Dostu Kent Konak’ olarak oy birliği ile kabul edildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla alınan karar doğrultusunda Mart ayı boyunca Konak Belediyesi’nin tüm resmi yazışmalarında ’Kadın Dostu Kent Konak’ temasına uygun logo kullanılacak. Ayrıca ay boyunca temaya uygun etkinlikler gerçekleştirilecek.

Hayatın her alanında olmalılar
Meclis oturumunun 1 Mart gününe denk gelmesinin ayrıca bir anlam ifade ettiğini dile getiren Başkan Pekdaş, 1 Mart 1935 tarihinde Türk kadınının ilk kez milletvekili seçilip, meclise girdiğini hatırlattı. Başkan Pekdaş, "O tarihte 18 kadın parlamentoya girdi. Kadınların parlamentoya giriş yıldönümü de aslında Mart ayının kadınlar günü olmasıyla bir biçimiyle de bağlantılı bir gündür Türkiye’de. Kadınların siyasete girmesinin, seçme seçilme hakkını kullanışının 83. yıldönümü kutlu olsun. Kadınsız demokrasi olmaz. Kadınların toplumsal hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de eşit şekilde var olması gerekiyor " dedi.

Yeni görevler açıklandı
Başkan Pekdaş, belediye birimlerinde yapılan görev değişikliğine de değindi. Pekdaş, "Belediye bir bütündür. Farklı müdürlüklerde çalışan arkadaşlarımızın farklı farklı pozisyonlarda çalışması belediyenin bütününü daha iyi kavramaları açısından önemlidir. İyi bir belediyecilik için bu yer değişiklikleri önemlidir. Nöbete gelen arkadaşlara başarılar dilediğimiz gibi görevden ayrılan ve görev değişikliği yapılan arkadaşlarımıza da yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Yeni görev değişikliğine göre Başkan Yardımcısı Nurcihan Özer’in yerine Özel Kalem Müdürü Dilek Demir Kubanlı getirildi. Kubanlı, her iki görevi birlikte yürütecek. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mücella Baytuğ yerine Zerrin Polat getirilirken, Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü görevinden ayrılan Meryem Sezgin’in yerine ise Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Altınbaş atandı. Ayşegül Altınbaş’ın boşalttığı koltuğa ise müdürlükte görev yapan Dilek Eroktay Öncül getirildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.