Konya’dan Afrin’e bin çift ayakkabı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
30 Oca 2018 / Sal 14:06
/ 71 Kez Okundu
| |

Zeytin Dalı Harekatı’nın yapıldığı Afrin’de insanların ayakkabı ihtiyacını gidermek üzere Konya Tarihi Bedesten Kunduracılar Derneği tarafından bin çift ayakkabı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerine teslime dildi

Zeytin Dalı Harekatı’nın yapıldığı Afrin’de insanların ayakkabı ihtiyacını gidermek üzere Konya Tarihi Bedesten Kunduracılar Derneği tarafından bin çift ayakkabı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerine teslime dildi.
Zeytin Dalı Harekatı ile köylerin teröristlerden temizlenmesiyle birlikte Suriye’deki AFAD sorumluları tarafından bölgedeki insanlara ayakkabı desteği istenmesi üzerine, Tarihi Bedesten Kunduracılar Derneği tarafından bin çift ayakkabı Konya AFAD yetkililerine teslim edili.
AFAD yetkililerinden, Afrin’de bulunan vatandaşların zor durumda oldukları, ayakkabılarının olmadığı bilgisini aldığını belirten Konya Tarihi Bedesten Kunduracılar Başkanı Abdullah Dölek, “Bu operasyonda amacın hiçbir zaman savaş olmadığını bölgeye huzur ve güven ortamı götürülmesi hedeflendiği her zaman belirtildi. Kahraman Mehmetçiklerimizin bölgede yaptığı operasyonlar sonrasında temizlenen bölgelerde vatandaşlar kendi köylerine huzur içerisinde yerleştirilmeye başlandı. Bizlerde devletimizin bölgede gerçekleştirmek istediği huzura bir nebzede olsa katkıda bulunmak istedik. Geçtiğimiz günlerde AFAD müdürümüzden bir telefon aldım. Afrin bölgesindeki köylerine yerleştirilen vatandaşların çok zor durumda olduklarına ve hatta giyecek ayakkabılarının olmadığına dair bilgiler aldım. Bunun üzerine geçtiğimiz zamanlarda yapmış olduğumuz 5 bin 700 çift ayakkabı yardımına bir yenisini daha eklemek istedik. Dün burada 430 çift bugünse bin çift ayakkabıyı AFAD aracılığıyla bölgede ki ihtiyaç sahiplerine göndermek için buradayız. İl Jandarma Komutanımızla, Yıldız hanımla irtibat kurup İlk terhis olacak 500 tane askerimizin ayakkabılarını üstleniyoruz. Düğüne gider gibi cepheye gittiler, düğünden döner gibi de yeni ayakkabılar ile evlerine dönsünler. Biz devletimizin, cumhurbaşkanımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.
Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun ise sivil toplum kuruluşlarının (STK) her zaman AFAD’a destek verdiğini belirterek, “Burada Konya’nın STK’larına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Suriye olayı çıktığından beri gerek Konya’nın içerisinde gerekse Suriye’de olan bütün Suriyelilere destek vererek her zaman bizlerin yanında oldular. Savaş başladığı andan itibaren AFAD, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Suriye’deler. Konya AFAD’dan da bir ekibimiz şuan Suriye’de. Orada bize yaşayan halkın ihtiyaçlarını bildirmekteler. Un, su, ayakkabı, battaniye, mont gibi ihtiyaçları bize bildiriyorlar ve bizde STK’larımızla işbirliği yaparak bunların Suriye’ye, Çobanbey lojistik depoya gitmesini sağlıyoruz. Oradan da ihtiyaç halinde öncelikli olarak dağıtımı yapılmaktadır. Ben emeği geçen tüm STK’lara teşekkür ediyorum. 1866 Suriye yazarak Suriye’ye destek 1866 arakan yazıp Arakan’a, 1866 battaniye yazarak AFAD’a büyük bir destek olunmaktadır" diye konuştu.
Konya Tarihi Bedesten Kunduracılar Derneği tarafında bin çift ayakkabı AFAD’a teslim edildikten sonra Afrin’e gönderilmek üzere dualarla yola çıktı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.