Korkuteli Kent Ormanı 6 Mayıs’ta açılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Korkuteli Kent Ormanı 6 Mayıs’ta açılıyor
26 Mar 2018 / Pzt 17:50
/ 118 Kez Okundu
| |

Korkuteli Belediyesi önemli yatırımlarından, Esentepe Mesire Alanı Projesinde sona gelindi

Korkuteli Belediyesi önemli yatırımlarından, Esentepe Mesire Alanı Projesinde sona gelindi.

Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Kınık, belediye meclis üyeleri Süleyman Uğurlu, Hüseyin Giliğ, çalışması devam eden kent ormanı ve mesire alanında incelemelerde bulundu.
Yeşil alanları ile Korkuteli’nin akciğerlerine ev sahipliği yapan Esentepe’ye Korkuteli Belediyesi yeni bir mesire alanı kazandırıyor. 35 dönümden fazla bir alanı kapsayan proje, bölgenin rekreasyon talebini ve ihtiyacını karşılayacak. İçerisinde çocuk oyun alanları, 50 adet kamelya, basketbol sahası, yürüyüş yolları, çeşmeler, oturma grupları gibi çok sayıda detayın bulunduğu proje, atıl ormanları halka kazandıracağı gibi doğaya da hiçbir zarar vermeden projelendiriliyor.

Korkuteli Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Kınık, “Çalışmalarımızı inşallah kısa bir süre içerisinde bitireceğiz. Vatandaşlarımız burada doğayla iç içe güzel zamanlar geçirsin istiyoruz. Çalışmalarımızın yüzde 80’i bitti, otopark alanı, çiçeklendirme ve peyzaj çalışmaları kaldı. Burası Korkuteli’nin yıllardır en büyük eksiği olan mesire alanını karşılayacak. Vatandaşlarımız burada piknik yapabildikleri gibi, yürüyüş ve sporda yapabilecekler. Aynı zaman da içinde iki farklı çocuk oyun parkı da var. Aileler kadar çocukları da düşündük. Aynı zaman da kadın el emeği pazarı ve yöresel ürünler pazarı artık burada kurulacak. Vatandaşlar alış verişte yapabilecekler. Kendi kültürümüzü barındıran modern yaşamsal alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Çok büyük bir mani olmazsa bu yıl 6 Mayıs Hıdırellez Şenliklerinde büyük bir şölenle açılışı yapacağız ” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.