KOSGEB desteğiyle açtığı iş yerinde 4 kişi istihdam ediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
KOSGEB desteğiyle açtığı iş yerinde 4 kişi istihdam ediyor
08 Mar 2018 / Per 10:50
/ 26 Kez Okundu
| |

Bayburt’ta yaşayan Büşra Şahin, üniversiteden mezun olduktan sonra ‘kendi işinin patronu olma’ hayalini KOSGEB’in ’Kadınlara Yönelik Hibe Kredi Desteği’ ile gerçekleştirdi

Bayburt’ta yaşayan Büşra Şahin, üniversiteden mezun olduktan sonra ‘kendi inin patronu olma’ hayalini KOSGEB’in ’Kadınlara Yönelik Hibe Kredi Desteği’ ile gerçekleştirdi.
Genç gir imci Büşra Şahin, üniversitenin İktisat Bölümünden mezun olup bir süre siz kaldıktan sonra kendi ini kurmak için harekete geçti. İlk olarak Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’yle irtibata geçen Şahin, burada verilen gir imcilik kursuna katılarak bir aylık eğitimin ardından ‘Genç Gir imci Belgesi’ aldı. Ardından KOSGEB’in kadınlara yönelik desteklerini araştıran Şahin, ’Kadınlara Yönelik Hibe Kredi Desteği’ni kullanarak Genç Osman Mahallesi’nde faaliyet gösteren ‘Orta Köy Kumpir Kahvaltı’ ismini verdiği yerini açtı. İş yerinde Şahin’le birlikte 3 k i daha istihdam ediliyor.
Üniversiteden mezun olduktan sonra bulmakta zorluk çektiğini dile getiren Şahin, “İktisat bölümü mezunuyum bu bölümden mezun olduktan sonra bulamadım. Aklımda da zaten hep kendi imin patronu olmak vardı. Esnaf Sanatkar Odası Birliği’nin de yardımıyla önce gir imcilik belgesi aldım. Devletin KOSGEB aracılığıyla bu tür destekler verdiğini araştırdım ve kendi imkanlarımla böyle bir yer açamayacağım için devletin verdiği destekten de yararlanarak bu yerini açtım.” dedi.
İş yerinde kendisiyle birlikte 4 k inin istihdam edildiğini sözlerine ekleyen Şahin, “Bayburt’ta bu şekilde letme fazla yok o yüzden tercih ediliyoruz. Ayrıca burada 4 bayan istihdam ediliyor. Bayburt gibi bir yerde bence bu rakam çok iyi. Kadınların eğer hiçbir şey yapamıyorlarsa devletin verdiği destekleri araştırıp, inceleyip ticarete atılmalarını öneriyorum.” İfadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.