KSO Başkanı Büyükeğen: “Konyalı sanayicilerimizin yardım eli her zaman deprem bölgesinde oldu”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
KSO Başkanı Büyükeğen: “Konyalı sanayicilerimizin yardım eli her zaman deprem bölgesinde oldu”
05 Şub 2024 / Pzt 14:41
/ 0 Kez Okundu
| |

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Konya Sanayi Odası olarak deprem anından itibaren Konyalı sanayicilerin yardım elini bölgeye uzattıklarını söyledi.

KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde yıkıcı etki gösteren depremin üzerinden bir yıl geçti. Hepimiz 53 bin canımızı kaybettiğimiz asrın felaketinin acılarını hala yüreklerimizde hissediyoruz. Rabbimden ülkemize bir daha böyle felaketler yaşatmamasını diliyor, ebedi aleme uğurladığımız vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

“KSO, insani ihtiyaçtan barınmaya değin pek çok alanda çalışmalar yürüttü”
Konya Sanayi Odası’nın, depremin yaralarını sarmak için ilk andan itibaren harekete geçtiğini aktaran Büyükeğen, Oda olarak depremin sabahında bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çok hızlı bir süreç başlattıklarını belirtti. Büyükeğen, şunları söyledi: “Depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için, Konyalı sanayicilerimizin destekleri ile 47 TIR insani yardımı deprem bölgemize ilettik. Yine sanayicilerimizin kendi imkanları ile gönderdikleri yardım TIR’larını da koordine ederek, yardım malzemelerinin etkin bir şekilde dağıtılmasını sağladık. Depremzede vatandaşlarımızın barınma sorununu çözebilmek için ise, Konya Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, Konya Sanayi Odamız, Konya Ticaret Odamız ve Konya Ticaret Borsamızın katkıları ile Hatay’a, iki etaptan oluşan bir Konya Konteyner Kent kazandırdık. Konya OSB’miz ile birlikte İskenderun’a 200 konteynerden oluşan bir konteyner kent kurduk. Bölgede ticari hayatın yeniden canlanabilmesi için Konya Büyükşehir Belediyemiz ve MÜSİAD Konya Şubemiz ile birlikte Hatay’a 152 dükkandan oluşan Konya Bedestenini inşa ettik. Üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin başlattığı ‘El Verin Ev Yapalım Kampanyası’na destek vererek, Konyalı sanayicilerimizin bu kampanyaya katılımlarına aracılık ettik. Çalışmalarımızın tamamında meclis ve meslek komitesi üyelerimiz ve tüm sanayicilerimiz ile adeta tek yürek olduk. Depremin yaralarını sarabilmek için başlattığımız çalışmalarda desteklerini esirgemeyen tüm sanayicilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.