Küçük Yiğit’in hayatı bale ile değişti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
07 Oca 2018 / Paz 10:36
/ 142 Kez Okundu
| |

İzmir’de doğuştan konuşma geriliği ve kaslarında zayıflık olan Yiğit Çetin, Bayraklı Belediyesinin bale kursuna katılarak tüm engelleri birer birer aşıp doktorlarını bile şaşırttı

İzmir’de doğuştan konuşma geriliği ve kaslarında zayıflık olan Yiğit Çetin, Bayraklı Belediyesinin bale kursuna katılarak tüm engelleri birer birer aşıp doktorlarını b ile şaşırttı. Haftada 3 saat bale eğitimi alan küçük Yiğit’in hem konuşması hem de yürümesi düzeldi.
Çetin a ilesinin ikinci çocuğu olan 9 yaşındaki Yiğit Çetin, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Anne Canan Çetin, çocuğunu 6 aylıkken sağlık ocağına götürdü. Buradaki kontrollerde çocuğun oturmasıyla ilgili bir problem olduğunu belirleyen doktor, a ileyi Behçet Uz Çocuk Hastanesine yönlendirdi. Burada yapılan muayene sonucunda Yiğit’in kas gelişimiyle ilgili bir sıkıntı olduğu ortaya çıktı. Doktorların “Çocuğunuz ileriki yaşlarda yürüyemeyebilir” sözleri a ileyi şok etti. Hemen fizik tedaviye başlanırken, küçük Yiğit’in yaşı ilerledikçe konuşma geriliği rahatsızlığı olduğu da anlaşıldı.

4.5 yaşında baleyle tanıştı
Anne Canan Çetin, 4.5 yaşına geldiğinde yürümede problem yaşayan ve sürekli düşen oğlunu komşularının tavsiyesiyle Bayraklı Belediyesinin Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki İhsan Alyanak Kültür Merkezi’ndeki açtığı bale kursuna yazdırmaya karar verdi. “Erkek çocuğuna tayt mı giydireceksin” diyenlere aldırış etmeyen a ile, bale kursu sayesinde oğullarının olumlu yönde gelişimine ay ay tanıklık etti. Yiğit’in yürümesi ve konuşması düzeldi, özgüveni arttı ve arkadaş edinmeye başladı.
Anne Canan Çetin, bale kursuyla adeta hayatlarının değiştiğini belirterek, “Yiğit şimdi 9 yaşında. Her şeyi yaşıtları gibi yapıyor. Oğlumuzun rahatsızlığını 6 aylıkken fark ettik. Oturmasında bir anormallik vardı. Behçet Uz Çocuk Hastanesine gittik. Kas geriliği olduğu söylendi. Fizik tedavi verdi. Doktorlar, ‘Yiğit için yaşıtlarından biraz geri ama zaman lazım. Hemen iy ileşir ya da iy ileşmez diyemeyiz’ ded iler. Arkadaşım Bayraklı Belediyesinin bale kursunu tavsiye etti. Oğlumu kursa yazdırdık. Doktor yarım saat ilg ileniyordu, buraya her geldiğimizde hocamız 3 saat ders verdi. Kursa belli bir süre gittikten sonra doktor, ‘Sen bu çocuk için ne yaptın? Ne yapmışsan çok iyi yapmışsın. Yiğit’in kasları açılmaya başladı. Baleye göndererek çok doğru bir karar vermişin’ dedi” diye konuştu.

“Hiçbir sıkıntımız kalmadı”
Anne Çetin, birçok sıkıntıyı geride bıraktıklarını söyledi. Çetin, “İyi ki böyle bir kurs var. Bu kursa oğlumu yazdırdığımda bazıları ’Erkek çocuğuna tayt mı giydireceksin’ dedi. Ben de o zaman, ‘Çocuğum yatalak mı olsun?’ diyerek onlara tepki gösterdim. Bu kursla birlikte Yiğit’te gözle görülebilir değişiklilik gerçekleşti. Sosyalleşti, konuşması düzeldi. Okula başladığında hiçbir sıkıntı olmadı. Şu anda durumu çok çok iyi. Hiçbir sıkıntımız kalmadı” dedi.
Bale öğretmeni Fikret Bayram ise, “Yiğit’le tanışalı 4 sene oluyor. Yiğit bize ilk geldiğinde algılamasında ve kaslarında problemi vardı. Bu tür kontak kuramıyorduk. Yaptığımız çalışmalarla kasları gelişti, özgüveni arttı. Tabii sadece Yiğit’te değil bütün çocuklarımızda bir takım gelişmeler gözlemlendi” dedi.

“Kurslarımız çocuklarımız için”
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, her yaş grubu için belediye bünyesinde çeşitli kurslar düzenlediklerini belirterek, “Çocuklarımız ve gençlerimiz için çok sayıda kursumuz var. Kurslarımızın çocuklarımızın gelişimine gerçekten önemli bir katkısı oluyor. Yiğit’in hikayesi herkese örnek olmalı. Engelleri teker teker aşmayı bildi. Umarım hayatında hep başarılı olur ve engelleri aşmaya devam eder” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.