Küçükçekmeceli ebeveynlere çocuk istismarı semineri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Küçükçekmeceli ebeveynlere çocuk istismarı semineri
07 Mar 2018 / Çar 10:01
/ 12 Kez Okundu
| |

Klinik, Psikolog Ayten Soysal, son dönemde artan çocuk istismarlarına dikkat çekerek, Küçükçekmeceli ailelere bu konuda ne yapmaları gerektiğini anlattı

Klinik, Psikolog Ayten Soysal, son dönemde artan çocuk istismarlarına dikkat çekerek, Küçükçekmeceli ailelere bu konuda ne yapmaları gerektiğini anlattı.
Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek, anne ve babaları bilinçlendirmeyi amaç edinen Küçükçekmece Belediyesi’nin Nilüfer Anaokulu’nda düzenlediği söyleşiye katılan Klinik, Psikolog Ayten Soysal, anne ve babalara çocuklarda cinsel taciz hakkında önemli bilgiler verdi.

“Çocuklara korkutmadan anlatın”
Anne ve babaların çocuklarını bilinçlendirmesi gerektiğini belirten Soysal, “Çocukları korkutmadan bilgilendirmeliyiz. Yüz ifadeniz burada çok önemli. Güvenlerini sarsmadan konuşmalıyız. Sesimiz nötr ve soft olmalı. Ayrıca çocukları bilgilendirirken her zaman onların anlayabileceği şekilde konuşmalıyız. Mesela çocuğunuz karşı cinsi merak ediyor ve soru soruyorsa onun sorularını anlayabileceği şekilde yanıtlayın, merakını giderin” dedi.

“Çocuk hayır desin ve çığlık atsın”
Soysal ayrıca, çocuklara vücutlarındaki özel bölgelerin öğretilmesi gerektiğini ifade ederek, “Çocuklarınıza bu özel bölgelere kimse dokunamaz diye söyleyin. Birisi bu bölgelere dokunmak isterse hayır demesi gerektiğini anlatın. Eğer çocuğunuz hayır dese bile biri dokunursa ona çığlık atmasını söyleyin. Hayır desin ve çığlık atsın” dedi.

“Çocuğunuzu dudağından öpmeyin”
Soysal anne ve babaların da çocuklarını özel bölgelerinden öpmemesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti: “Yalvarıyorum size çocuklarınızı bu özel bölgelerinden öpmeyin. Çocuklarınızı dudaklarından öpmeyin. Cinsel açıyı bir kenara bırakın sağlık açısından da hiç doğru bir davranış değil. Siz ne söylerseniz söyleyin, çocuk annem yaptı başkaları da yapabilir diye düşünüyor”
Çocuklara annesi, babası yanında yokken yabancılarla konuşmaması gerektiğini de anlatmak gerektiğini kaydeden Soysal, “Çocuğunuz sizin yanınızdayken bile yabancılarla konuşmak için sizden izin almalı. Siz yanında yokken kimseyle konuşmamalı. Hatta bir şey verseler bunu almamalı” dedi.
Küçükçekmece Belediyesi, ilçedeki tüm anaokullarında çocuk istismarı seminerleri düzenleyerek velileri bilgilendirmeye devam edecek.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.