Kültürpark’ta Cumhuriyet coşkusu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kültürpark’ta Cumhuriyet coşkusu
27 Eki 2017 / Cum 11:26
/ 87 Kez Okundu
| |

Konak Belediyesi ile Kültürpark Tenis Kulübü işbirliğinde Cumhuriyet’in 94

Konak Belediyesi ile Kültürpark Tenis Kulübü işbirliğinde Cumhuriyet’in 94. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama resepsiyonu düzenlendi.
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Tenis Kulüp Başkanı Server Uyaroğlu, Cumhuriyet’in 94. yıl dönümü dolayısıyla kutlama resepsiyonuna ev sahipliği yaptı. Kutlamaya kulüp üyeleri, Konak Belediye meclis üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyaroğlu Cumhuriyet Bayramını kutlamanın, çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyetini korumanın bireyin haklarına ve özgürlüklerine sahip çıkmak olduğunu söyledi. Uyaroğlu, “Bizlere bu güzel Cumhuriyet’i armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve gazilerimizi sevgi, saygı ve hürmetle anıyoruz. Çağdaş bir Atatürk kadını olarak Cumhuriyetimizin 94. Yılını kutladığımız bu özel günde sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum” dedi.
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, Cumhuriyet Bayramını coşku içinde kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Cumhuriyet’in bir hukuk devrimi olmasının yanı sıra aynı zamanda bir kadın devrimi de olduğunu söyleyen Pekdaş, Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte kadının elde ettiği haklara da değinerek, " Cumhuriyet biat etmeyen, itaat etmeyen ama kendi kararlarını veren özgür bireyleri hedefliyorsa öncelik kadınların özgürlüğüydü. Kadınların özgürlüğü hukuk devrimiyle de geldi. 1926 Medeni Kanun’un kabulü; arkasından 1930’da kadınlar belediye seçimlerinde ilk defa seçme seçilme hakkını kazandı. 84 yıl önce, 26 Ekim 1933’te Türkiye’de kadınlar muhtar olma hakkını kazandı. Birbirini takip eden hukuk devrimleri ve laik Cumhuriyet’in yarattığı özgür, eşit yurttaş kadınlar. Maalesef bugün torba yasalarla özgürlüklerimizin elimizden alındığı Cumhuriyet’in ve yarattığı değerlerin yok edilmeye çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Biz kadınlara düşüyor bu sorumluluk. Bugün Cumhuriyet’in çağdaş insan yaratma değerine sahip çıkmak için bir araya geldik. Bu birlikteliğe çok ihtiyacımız var” diye konuştu.
Gece İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrasının müzikleri eşliğinde coşkulu bir şekilde devam etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.