Kumaşları keserek dev pankarta İstiklal Marşı’nı yazdılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kumaşları keserek dev pankarta İstiklal Marşı’nı yazdılar
11 Mar 2018 / Paz 12:30
/ 43 Kez Okundu
| |

Tokat’ta kent merkezinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu öğrencileri 1 ay süren çalışma sonucunda İstiklal Marşı’nı kumaş parçalarından yaptıkları harflerle dev pankarta yazdı

Tokat’ta kent merkezinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu öğrencileri 1 ay süren çalışma sonucunda İstiklal Marşı’nı kumaş parçalarından yaptıkları harflerle dev pankarta yazdı.
Tokat’ta Karşıyaka Mahallesinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu Öğrencileri, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97’inci yıldönümünü 1 ay süren çalışma sonrasında coşkulu bir şekilde kutladı. İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü olarak kutlanan 12 Mart için hazırlanan dev pankart için okul öğrencilerin ve öğretmenlerinin tamamı seferber oldu. Rengarenk kumaşlardan kestikleri harfleri birleştirerek dev pankarta İstiklal Marşı’nın ilk 2 kıtasını yazan öğrenciler, ortaya çıkardıkları eserlerini okullarının ön cephesine astı. Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni İlker Kalyon bu talebin öğrenciler ve velilerden geldiğini söyleyerek, memnuniyetle kabul ettikleri bu talep sonrasında çalışmalara 1 ay önce başladıklarını söyledi. Çalışmayı 5 metreye 10 metre büyüklüğündeki kumaşa yaptıklarını dile getiren Kalyon, “ İstiklal Marşımızın tüm harflerini tamamen kumaş olarak bu pankarta yapıştırarak hazırladık. İnşallah Kurtuluş Savaşımızı, Milli Mücadelemizi yürüten Türk Büyüklerine, kahramanlarımıza, şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarına inşallah layık bir çalışma yapmış oluruz. Yaklaşık olarak 30 gündür çalışıyoruz. Her öğrencimizin tek tek bunda bir emeği var. Okulumuzdaki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu çalışmaya destek oldular” şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Ömer Gezer ise çalışmayı esas olarak çocuklar üzerinde İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili farkındalık oluşturmak için yaptıklarını söyleyerek, çalışmanın tüm paydaşlarına hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Çalışmada yer alan okul öğrencileri ilmek ilmek dokudukları İstiklal Marşı’nın öneminin çok büyük olduğunu söylerken, pankartın kutlama eşliğinde okulun ön cephesine asılması sonrasında bir öğrenci Afrin’de şehit olan Mehmetçiklerin anne ve babalarına başsağlığı diledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.