Kütahya 2. OSB’de ’birlik ve beraberlik’ programı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kütahya 2. OSB’de ’birlik ve beraberlik’ programı
30 Ara 2017 / Cmt 13:51
/ 47 Kez Okundu
| |

Kütahyalı iş adamları, 2

Kütahyalı iş adamları, 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği birlik ve beraberlik programında bir araya geldi.
Etkinlikte açılış konuşmasını 2. Organize Sanayi Bölge Müdürü Murat Demir yaptı. Demir, 2017 yılı faaliyetlerini anlattı, 2018 yılı planları hakkında bilgiler verdi.
İş adamlarıyla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığınca onaylanan Gelişen KOBİ Mali Destek Programının iş adamları için bir fırsat olduğunu belirtti. Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Devlet olarak bizler sanayiden çekiliyoruz; ama sanayinin altyapısında, eskisinden daha etkili olarak var olmaya çalışıyoruz. Sizlerin ihtiyaç duyduğu altyapıyı, destekleri sağlayarak, devlet olarak daha iyisini gerçekleştirme azim ve kararlılığı içerisindeyiz. Bu amaçla Uşak’ta yapmış olduğumuz yeni proje teklif çağrısında, 4 ili kapsayacak şekilde bölgemiz için iki ana başlık altında yeni bir teklif çağrısına çıktık. Bunlardan bir tanesi sizleri de direkt ilgilendiren Gelişen KOBİ Mali Destek Programıydı. Buradan da kendi ilimiz olarak beklentilerimizi yüksek tutmaya çalışıyoruz. Ar-Ge faaliyetlerinin geliştirilmesi, ürün ya da üretim sürecinin yeniliklerinin yapılması, bilgi, teknoloji transferinin yapılabilmesi için sizlerin hazırlayacağı projelerle pazarlama kabiliyet ve kapasitelerini geliştirmeye, ürün, üretim süreçlerinde kalite standartlarını sağlamaya yönelik projeleriniz desteklenebilecek. Bunlarda üst sınır orta ölçeklileri için hibe desteği 800 bin TL, küçük ölçekliler için 600 bin TL, mikro ölçekliler için de 400 bin TL olarak ilanımızı yaptık. Bunların da sizler için birer fırsat olmasını bekliyoruz” dedi.

"2018 yılı bütçe teklifimiz 85 milyon TL"

2017 yılının başarıyla tamamlandığını dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. OSB’de elektrik satış lisansının alındığını, su hatlarının döşeneceğini söyledi. Vali Nayir, “Bu yılı başarılı bir yıl olarak değerlendiriyorum. Yönetim kurulu arkadaşlarımıza, karar organı olan müteşebbis heyeti arkadaşlarımıza ve burada görev alan, hizmetlerini sürdüren sanayici arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bizler için altyapı çalışmaları tamamlayabilmek çok önemliydi. 6 Milyon TL’lik bir harcamayla elektrik altyapımızı daha sağlıklı hale getirdiğimize inanıyorum. 2017 yılı bütçemiz 15 milyon TL civarındaydı, 2018 yılı bütçe teklifimiz 85 milyon TL’lik bir bütçe. Bunda da en önemli payı elektrik satış lisansını almamızdan dolayı oradan girdi-çıktı yapacak paralar oluşturacak; ama geçen yıl ki yatırım harcamalarımızın 2 katı kadar, 13 milyon TL civarında yeni yatırım için kaynak ayırdık. Şimdiye kadar burada su altyapısını oluşturmamıştık, firmalarımız kendi imkânlarıyla sularını karşılamışlardı. En azından temiz su hatlarımızı döşemeye çalışacağız. Tren yolu üzerinde bir köprümüz var, onu yenilemeye, yollardaki eksiklerimizi tamamlamaya, doğalgazla ilgili diğer genişleme alanlarımız, yeni faaliyete girecek yerlerle ilgili olarak çalışmalarımızı tamamlamaya çalışacağız. Altyapı çalışmalarımızla ilgili olarak hem il özel idaremiz, hem belediyemiz kendi işleri gibi OSB’nin de kurucu üyeleri olarak gerekli desteği verdiklerini söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra AK Parti Kütahya Millet vekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, 2. OSB Yönetimi, firma sahipleri, temsilcileri ile bazı daire müdürleri katıldı. (EFE)





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.