Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu: Biz de Gaziantep gibi UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’ndayız

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu: Biz de Gaziantep gibi UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’ndayız
15 Mar 2018 / Per 19:39
/ 171 Kez Okundu
| |

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ilçe ve belde belediye başkanları, meclis üyeleri ve kent konseyi üyeleri, Gaziantep’i ziyaret etti

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ilçe ve bel de belediye başkanları, meclis üyeleri ve kent konseyi üyeleri, Gaziantep’i ziyaret etti.
Gaziantep’in tarihi mekanlarını gezen Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve beraberin deki heyet, Gaziantep’i çok beğendiklerini ve örnek aldıklarını belirtti.
Saraçoğlu, Kütahya’nın çinisi ve folklörünün, Zanaat ve Halk Sanatları alında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edildiğini bildirdi.
Belediye Başkanı Saraçoğlu, “ Gaziantep, Türkiye’nin sayılı şehirlerin den bir tanesidir. Daha önce biz defalarca Gaziantep şehrine biz gelmiştik. Gaziantep ile Bir gönül bağımızda var. Kütahya İl Belediye Başkanı olarak, ilçe belediye başkanlarımız, bel de belediye başkanlarımız olarak, kent konseyi üyelerimiz ve belediye meclis üyelerimizle beraber, Gaziantep ve Kilis gezisine çıktık. Ege’nin bir kenti olarak Ege’nin bir şehri olarak o, gönül bağını oluşturma açısından bu bölge deyiz. Buraya kadar gelmişken Gaziantep ilimizi de ziyaret etmek, Gaziantep’in tarihi ve müzelerini ziyaret ettik. Gaziantep hem sanayisi ile hem ekonomisi ile insan yapısı ile Türkiye’ de örnek olan şehirler den bir tanesidir” dedi.

" Gaziantep’i örnek alıyoruz"

Fark oluşturan şehirler ağına girmek için Gaziantep’i örnek aldıklarını belirten, “ UNESCO’DA Gastronom’i konusunda yerini alan Türkiye’ de ilk şehir den bir tanesidir. Biz de Kütahya olarak onun yolundan gi derek zanaat ve halk sanatları dalında UNESCO’ya girdik. Biz de 2017 Ekim ayı sonunda fark oluşturan şehirler ağına girdik. Dolayısıyla böyle de bir bağ oluştu. Belediye Başkanı Fatma Şahin, bize bu konuda rehberlik etmişti. Ona da buradan teşekkür ediyorum. Gerçeği görüşemedik, yurt dışındaymış ama selamlarımızı ilettik ve belediyenin bu güzel tesisin de, belediye yetkilileri bizleri ağırladı. Bundan dolayı büyükşehir belediyemize çok teşekkür ediyorum. Yemek konusunda nasıl buldunuz derken, kelimelerle anlatılacak bir konu olmadığını düşünüyorum. Ganziantep’in mutfağı hakikaten çok zengin, bize anlattıkları kadarıyla 500’ün üzerin de bir yemek çeşidinin tescillenmiş. İşte bu gün iki müzeyi dolaştık, hem hamam müzesini ,hem de mutfak müzesini dolaştık. Tabi çok güzel çalışmalar olmuş, mutfağının zaten ayrı özellikleri var, onun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.(EFE)



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.