Kütahya’da ’adalet ve hakkaniyet bağlamında kadın’ konulu program

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kütahya’da ’adalet ve hakkaniyet bağlamında kadın’ konulu program
12 Mar 2018 / Pzt 10:51
/ 27 Kez Okundu
| |

Kütahya’da, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut’un konuşmacı olarak katıldığı ’adalet ve hakkaniyet bağlamında kadın’ konulu program düzenlendi

Kütahya’da, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut’un konuşmacı olarak katıldığı ’adalet ve hakkaniyet bağlamında kadın’ konulu program düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tila vetiyle başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut İslam’ın kadına verdiği öneme değindi.
Tüm Müslümanların dil, din, renk gözetilmeden bir aile olduğunu belirten Sedide Akbulut, "Nerede İslam coğrafyası varsa kan, savaş, gözyaşı, eziklik ve bunun beraberinde sayfalarca sıralayabileceğimiz yoksunluk ve yoksulluk var, maalesef. Kendi coğrafyamızdaki haritaya göz gezdirecek olursak, millet olarak biz bir aileyiz, dilimiz aynı, rengimiz ırkımız aynı, meşrebimiz, mezhebimiz yoğurt yiyişimiz birbirinden farklı. Hepimiz yiğidiz ve yiğitliği de hiç kimseye de bırakmıyoruz. Türkiye’de İslam camiasının yapılaşmasına baktığımızda dağınıklıklar, muhalefetler her gün şahit olduğumuz bir gerçek" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının 2018 yılı Dünya Kadınlar Günü temasını ’Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın’ olarak belirlediğini ifade eden İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, "Bizler biliyoruz ki kadınla ilgili sorunlar sadece Doğu ya da İslam dünyasının bir sorunu değil. Kadına dair problemler asırlar öncesine dayanan kadim bir sorun. Efendimiz ve tüm peygamberler kadını, bireyi, çocuğu, yaşlıyı değerli kılacak öğretilerle, hakikatlerle gelmişir. Ancak kadına dair sorunlar öyle köklü ki maalesef dünyanın pek çok yerinde günümüze kadar gelmiştir. Kur’an-ı Kerim hem kadına hem de erkeğe önem verdiğini bizlere haber verir. Efendimizin hayatında da kadınlar toplumsal hayatın her kademesinde yer almıştır" şeklinde konuştu.
Yaşanan zulümlerin doğru anlaşılmış İslam’ın hükümlerine uyulduğu takdirde sona ereceğini belirten Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, "Biz, belediye olarak özellikle toplumumuzun doğru eğitimi noktasında adımlar atmaya çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Bu konuda çalışmak isteyen herkese gönlümüzü ve kapılarımızı açıyoruz. Ne zaman ki biz ilahi vahye uygun bir hayat sürersek o zaman adaletsizlikler ve zulümler ortadan kalkacak diye düşünüyorum" dedi.
Program, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut’a günün anısına hediye takdim edilmesiyle sona erdi.
Hezar Dinari Kültür Merkezi’ndeki programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, din görevlileri ve vatadaşlar katıldı. (EFE)



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.