Kütahya’da Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Anma programı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kütahya’da Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Anma programı
20 Ara 2023 / Çar 10:31
/ 3 Kez Okundu
| |

Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi, 750.Vuslat Yıldönümünde Kütahya’da anıldı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türk Musikisi Topluluğu tarafından Ahmet Yakupoğlu Müzesinde gerçekleştirilen programa, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ile akademisyenler, öğrenciler ve Kütahyalı vatandaşların yanı sıra Özbekistan’dan gelen misafirler katıldı.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın konuşmasıyla başlayan anma programında Dumlupınar Üniversitesi Türk Musikisi Topluluğu tarafından Mevlana Celaleddin Rumi’nin eseri “Acemaşiran Ayin-i Şerifi” gerçekleştirildi ve okunan Kuran’ı Kerim ile anma gecesi son buldu. Mevlana Celaleddin Rumi’nin Anadolu topraklarının İslamlaşması ve Türkleşmesi için en büyük gayreti gösteren kişilerden birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Bazı yorumcular ne derse desin, Mevlana Celaleddin Rumi olmasaydı Anadolu Türklüğü bugün bu topraklarda rehbersiz kalırdı" ifadelerini kullandı.
Hz. Mevlana’nın mesajlarını sadece Türklere değil, bütün milletlere verdiğini ifade eden Kızıltoprak, Anadolu’ya eşkiyalık yapmak için gelen Moğollar’ın Mevlana Celaleddin Rumi sayesinde İslam’ı kabul ettiğini vurguladı.
Anma programının sonunda DPÜ Rektörü Süleyman Kızıltoprak, Dr. Öğretim üyesi Ali İhsan Çanakoğlu’ya hediye takdiminde bulundu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.