“Lassa ateşi” 110 kişinin ölümüne neden oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“Lassa ateşi” 110 kişinin ölümüne neden oldu
07 Mar 2018 / Çar 15:33
/ 86 Kez Okundu
| |

Nijerya’da etkili olan “Lassa ateşi” nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 110’a yükseldi

Nijerya’da etkili olan “Lassa ateşi” nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 110’a yükseldi.
Batı Afrika ülkesi Nijerya’nın 36 eyaletinin 18’inde etkili olan “Lassa ateşi” olarak adlandırılan Lassa sıtması salgını ölümlere neden oluyor. Bilim adamları salgının son derece “şiddetli” olduğunu ifade etti. Ülkedeki salgını kontrol merkezi, bu yıl görülen salgının yüksek ölüm oranı taşıdığını açıkladı. Sağlık görevlileri, yaşanan son ölümlerin ardından son derece kaygı duyduklarını dile getirdiler. Ülkede Lassa sıtmasında hayatını kaybedenlerin sayısının 110’a yükseldiği ifade edildi.
Öte yandan, bin 121 Lassa sıtması vakası tespit edildiği, 353’ünün pozitif, 8’inin şüpheli, 723’ünün negatif sonuçlandığı kaydedilirken, 37 kişiye yapılan testlerin ise sonuçlarının beklendiği kaydedildi.
Nijerya’da 1969 yılından beri görülen Lassa ateşi salgını, anofel cinsi sineğin sokmasıyla ateş, titreme ve ter nöbetleri, diş, göz ve burundaki kanamalarla da kendini gösteriyor. Ayrıca fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan salgın, insandan insana geçebiliyor. Belirtiler, Ebola salgınıyla benzer özellikler taşıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.