Macaristan’ın özgürlük savaşının 170. yıl dönümü Kütahya’da da kutlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Macaristan’ın özgürlük savaşının 170. yıl dönümü Kütahya’da da kutlandı
12 Mar 2018 / Pzt 16:34
/ 74 Kez Okundu
| |

Macaristan Özgürlük Savaşı’nın 170

Macaristan Özgürlük Savaşı’nın 170. yıl dönümü da" href="/tag/kutahya da/">Kütahya’ da törenle kutlandı.
Macar milli kahramanı Lajos Kossuth’un 1850-1851 yılların da sürgüne gönderildiği da" href="/tag/kutahya da/">Kütahya’ da yaşadığı evde düzenlenen törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.
Törende, Türk ve Macar milli marşları okundu, protokol Kossuth Anıtı’na çelenk sundu.
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, büyük devlet a damı Lajos Kossuth’u saygıyla andığını ifade ederek, "Bilindiği gibi, 1848-1849 yıllarınca Macarların Avusturya’ya karşı verdikleri özgürlük mücadelesinde Lajos Kossuth ve dava arka daşları galip gelmelerine rağmen Avusturya ve Rusya’nın ittifakın dan sonra ayrılmak zorun da kalmışlardır. Bu süreçte kendilerine kucak açan Osmanlı devletine sığınmışlardır" diye konuştu.
Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich de, "Lajos Kossuth’un bir süre yaşadığı evin bu ka dar güzel korunması ve bayrağımızın da bura da dalgalanması çok güzel. Geçmişte özgürlük ve a dalet mücadeleleri verildi. Macarlar için en önemli iki şey a dalet ve özgürlüktür" şeklinde konuştu.
Törende Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ve Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral da birer konuşma yaptılar.
Macar heyeti müzede duygusal anlar yaşadı. Heyete konakla ilgili bilgiler sunulurken, konakta Kossuth’un kullandığı eşyaların sergilenmesi memnuniyetle karşılandı. (EFE)


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.